Debakl nove verzije kultne igre – "Warcraft 3: Reforged" potpuni promašaj

Kada je pre više od godinu dana „Blizard“ najavio novu verziju strateškog klasika "Warcraft 3", igrači RTS žanra bili su prilično zadovoljni što je studio odlučio da posveti pažnju osvežavanju kultne igre.

Nažalost, obećanja i očekivanja su jedno, a stvarnost sasvim drugo. Od kada je nova verzija izašla igrači ne mogu da veruju da je to sve što su dobili. Toliki je bes onlajn zajednice da je „Blizard“ bio prinuđen da ponudi svakome ko je kupio igru automatsko vraćanje novca, prenosi gejming blog Kotaku.

„Blizard“ je obećao izmenjeni interfejs, poboljšanu grafiku i teksture, a bilo je najava da će priča biti proširena, sinematici produženi i kampanja izmenjena.

To su bila obećanja. A realnost je da korisnički interfejs manje-više izgleda isto, pojedini glasovi su promenjeni.

Grafička poboljšanja nisu toliko loša. Teksture terena su lepše, oblici jedinica i građevina izgledaju prirodnije, a pokreti su tečniji.

Najveće unapređenje je grafika, ali ona dolazi do izražaja tek kada se jedinice zumiraju, ali to nije baš praktičan način da se igra.

Ono što je posebno iznerviralo igrače jeste način na koji je „Blizard“ uveo novi verziju. Warcraft 3: Reforged čini nemogućim ljudima da igraju staru verziju bez novog klijenta, bilo da poseduju novu verziju ili ne.

Ukratko, nova i stara verzija iskombinovane su u jednu igru, a igrači u meniju mogu da odaberu koju žele.

Sve to zvuči dobro dok se ne dođe do praktičnih aspekata. Spajanje igara znači i da je stara verzija nasledila sve probleme nove u smislu povezivanja sa drugim igračima širom sveta i pravljenja posebnih partija (custom games).

Osim toga, Reforged je lansiran bez "ladder" funkcionalnosti, što znači da nema sistema rangiranja igrača niti takmičarskih partija.

broj komentara 2 pošalji komentar
(četvrtak, 06. feb 2020, 00:34) - Stefan [neregistrovani]

Promasaj

Au čoveče koliko je loše ispalo sve.

(utorak, 04. feb 2020, 11:05) - anonymous [neregistrovani]

Primer

Ugledali su se na nase politicare. Sjaino.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">