Obradite fotografije lakše nego ikada pre

Čini se da obrada fotografija nikad nije bila lakša, barem kada se govori o amaterskoj obradi u kućnim uslovima. Alatki za ovu namenu je mnogo, a njihovi autori se utrkuju ko će da izađe sa jednostavnijim upravljačkim interfejsom i većim brojem opcija.

Jedna od stvari koje se često koriste prilikom obrade fotografija je apliciranje naročitih stilova koji dolaze u obliku grafičkih filtera.

Foto-donat (PhotoDonut) sadrži pribor potreban za nastajanje nešto drugačijih fotografija.

Kada postavite fotografiju na radnu površinu, koja zauzima centralni deo ekrana, ostaje jedino da joj stavite jedan od podržanih stilova kojih zaista ima puno. Levi deo ekrana je paleta stilova koji su podeljeni po kategorijama.

Otvaranje odabrane palete sadrži niz dodatnih kategorija u kojima se nalaze desetine različitih stilova.

Na primer, ako odaberete sekciju Drawing, dalje vam se nudi da definišete da li će fotografija biti izrađena olovkom, markerom, kredom ili ugljem. Svi stilovi predstavljeni su odgovarajućim tambnejlovima.

Sledi jednostavan način apliciranja stilova koji podrazumeva njihovo prevlačenje do slike stacionirane u desnom delu ekrana.

Podržan je rad sa lejerima od kojih svaki može da sadrži po jedan od odabranih grafičkih filtera.

Njihovim označavanjem dobija se mogućnost finog podešavanja koje se obavlja preko klizača. 

Rezultati su odmah vidljivi u Preview segmentu koji može da se podeli na Pre i Posle oblasti i na taj način pruži uvid u načinjene izmene.

Osim što dozvoljava kombinovanje sa različitim slikarskim tehnikama, program nudi i rad sa specijalnim efektima. Fotografijama je moguće menjati izgled uz pomoć brojnih filtera koji donose sve od gloua, preko izgleda starih fotografija po do tekstura. Takođe, stilove možete da nanosite ručno, pa čak i da definišete svoje, a ogromnu bazu stilova možete da proširite preuzimanjem dodatnih rešenja kojih ima na stotine.

Foto-donat je koristan i donosi više nego što se to očekuje od programa ove klase.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара