Liju Deđijan: Ohrabriti mlade ljude da imaju inovacioni um

Srbija je juče potpisala 12 sporazuma o saradnji sa Kinom u oblasti inovacija. Zbog konferencije Kine i 17 zemalja Centralne i Istočne Evrope, u Beograd je doputovao Liu Deđijan, predsednik Upravnog odbora i izvršni direktor kineske kompanije "NetDragon Websoft Holdings".

Priča o ekonomiji Kine jeste priča velikih brojeva, a koliko su veliki brojevi kineske visoke tehnologije. IT kompanija "NetDragon Websoft Holdings", je samo jednu svoju aplikaciju prodala za milijardu 850 miliona dolara. Šta danas u svetu vredi toliko objasnio nam je  Liju Deđijan predsednik Upravnog odbora i predsednik kompanije "NetDragon Websoft Holdings", gostujući u Jutarnjem programu RTS-a.

„Internet i softver kompanija je ono čime se mi bavimo, mi pravimo softvere i Kina i Srbija imaju odlične softverske inženjere. Kina je veliko tržište i tamo se usavršavaju softverske kompanije. Softverski inženjeri iz Srbije mogu da proizvode softvere za ceo svet“, rekao je Liu Deđijan .

A gde je potencijal saradnje Srbije i Kine? 

„Tržište za onlajn igrice i softver se menja i za jednu kompaniju je važno da ostvari velike stvari. U Kini su onlajn igrice važne i to je ogromno tržište u svetu“, rekao je Liu Deđijan i dodao da mnoge softverske kompanije u Kini pokušavaju da naprave nove stvari.

Doba inrternet tehnologija daje mladim ljudima da se ostvare i da menjaju svet. Ministar Popović i predsednik Vučić su potpisali memorandum o razumevanju u oblasti inovacija i oni su ohrabrili mlade ljude da imaju inovativan um, jer je veštačka intiligencija u usponu. Srbija će biti prva zemlja u kojoj vlada to podržava i promoviše.

„Srbija je u zanimljivom položaju, Kina je zanimljivo tržište za kompanije koje rastu, lako je graditi sve kada imate internet, preko klauda i drugih tehnologija možemo da budemo povezani, i da sarađujemo u inovacijama, to je naša budućnost“, zaključio je Liu Deđijan.

broj komentara 0 pošalji komentar
div id="adoceanrsvdcfhklggd">