Vremenska prognoza na udaru 5G mreže

Kontroverze i strahovi u vezi sa negativnim posledicama 5G mreže ne jenjavaju. Posle zdravlja, na red je došla i prognoza vremena. Evropski centar za prognozu zabrinut je što 5G mreža koristi frekvencije važne za meteorološka osmatranja.

Frekvencije na kojoj će raditi 5G mreža može iskriviti naučna merenja i smanjiti tačnost najava o razornim vremenskim prilikama, upozoravaju iz prognostičkog centra u Redingu kod Londona, čiji je punopravni član i naša meteorološka služba.

„Mi merimo prirodnu radijaciju koju emituje planeta, a ti nivoi energije su veoma mali. Dakle, moramo imati vrlo osetljive instrumente za merenje male količine energije“, kaže Stiven Ingliš, meteorolog.

Oko 50 meteoroloških satelita kruži oko planete i pruža važne informacije. Ako se njihovi podaci remete, posledice mogu biti katastrofalne. 

„Informacije koje donose sateliti omogućavaju nam da upozorimo na oluju pet do 10 dana ranije. Donji set panela pokazuje šta se dešava kada pokrenemo sistem prognoziranja, ali namerno uklonimo podatke sa satelita. Nema apsolutno nikakvog upozorenja, a ovo je primer uragana Irma koji je bio veoma razoran“, kaže Toni Meknali, meteorolog. 

Svake godine više od stotinu ciklona, uragana i tajfuna pogodi svet. Najbolja odbrana su pravovremene prognoze i organizovanje evakuacije, koji su proizvod važnih osmatranja sa satelita.

broj komentara 5 pošalji komentar
(petak, 17. maj 2019, 11:20) - anonymous [neregistrovani]

Највећи критичари опасности 5Г технологије по здравље човечанства су управо научници широм света, али...

..."некога" (питам се кога?) баш брига шта они кажу! Бојим се да је то због тога што су велике паре у "игри", а то онда значи да ту штетну технологију нико и ништа не може да заустави!

(petak, 17. maj 2019, 08:51) - anonymous [neregistrovani]

kina je jednostavno preuzela primat - nije do toga sta bi bilo kad bi bilo

Kinezi su preko osteljivih i preko potrebnih isporuka retkih zemnih metala tzv. Lantanoida, kao i svih drugih tranzistorskih komponenti nametnuli sebe za oslovnog partnera prvo sa jeftinim proizvodom, kolicinskom potporom i kao najracionalniji izlaz iz svega oga bilo je preseljenje gomile tehnoloskih proizvodnji i samu Kinu. To je donelo kao ishod zaposljavanje i kasnije odlazenje te poducene radne snage, koja je masovno otvrala slicne i nove firme nakupivsi se inostranog uvezenog znanja iz stranih firmi i samoj Kini.

Ovo o cemu sada pricamo jeste sasvim novo neispitano polje delovanja nikada pre u toj meri prisutnih radio talasa 5G mreze od 5 do 24/5 gigaherca na koje rade dvostruko vece antene nego do sadasnje na stubovima baznih stanica. njihov domet je manji ali nema sfericnog ili loptastog odasiljanja signala (i do sada je to antenama 3G i 4G u velikoj meri bilo redukovano na ugaoni ospeg od 60-70 stepeni). sada ce antenna slati talas (citaj: zracenje) poput lasera na tacno odredjeni apparat tj. na coveka, ali tih antenna morace da bude mnogo vise. istrazivanja telesnih tecnosti ljludskog organizma u prisustvu pomenutih talasa od 5 do 24 gigaherca pokazuju da se u krvi ne razaznaju krvna zrnca od plazme. mogao bi javni servis RTS i o tome da objavi sa naucne strane potkovano isto kao i pomenuta vremenska istrazivanja. sa zakonske i drzavnicke strane najbolje resenje i ovolikoj uzbudjenoj javnosti jeste stavljanje Moratorijuma na ovudjenje ove tehnologije sve dok ne prodje opstepoynatih 30 godina koriscenja iste 5G tehnologije u Kini. i tek kad se utvrde zdravstveni i drugi ishodi po stanovnistvo onda usvajati zakljucke i njima se voditi. a odbacivati zdrav razum usled nekakvih politicko privrednih "smilujte se nasoj elektronskoj industriji jer ne znamo kome cemo prodati toliki 5G asortiman" - to nije ni prihvaljivo niti u drzavnickom pogledu dopustivo za bilo koga ko o "buducnosti srbije" izjavljuje da mu je stalo. Ne 5G tehnologiji!!!

(petak, 17. maj 2019, 08:19) - ЕТФ [neregistrovani]

5G

Пре почетка техничке имплементације мреже (производње опреме) усвојени су стандарди које су предложиле и усагласиле научне институције и телекомуникационе компаније Запада.
Тада је све било у реду и у складу са детаљним анализама утицаја зрачења 5G мреже на здравље људи, околину, метеоролошке сателите и ко зна шта све.
Одједном им све смета, као да су Кинези сами напамет урадили нешто што је јако опасно и штетно.
Да није смешно било би тужно.

(petak, 17. maj 2019, 06:02) - Ivan Zgrozeni [neregistrovani]

Sve to

samo zato sto Kinezi uvode tu mrezu prvi. Da je uvode Anglosaksoni ne bi bilo negativnih posledica. Kako je moguce da Kinezi koji "kradu tehnologiju" Zapada prvi uvode nesto sto su ukrali? Koji su to licemeri!

(petak, 17. maj 2019, 02:34) - Zoran [neregistrovani]

5G

Da su kojim slucajem, lideri u razvijanju 5G tehnologije drzave kao npr. SAD ili Velika Britanija, neprekidno bi slusali hvalospeve o samo i izuzetno pozitivnim aspektima te tehnologije. Medjutim, posto je Kina u pitanju, ovakve vesti cemo jos dugo citati.