„Ajfon 10“, pametni telefon budućnosti!

Od „epl voča“, preko „epl televizije“, nove generacije „ajfona“ – „ajfona 8“ i „8 plus“, predstavnici „Epla“ sa Timom Kukom na čelu stigli su do pametnog telefona budućnosti „ajfona 10“. „Desetka“ je zmaj među smartfonima jer se otključava kada ga vlasnik pogleda, bežično se puni, izvršava 600 milijardi operacija u sekundi...

„Ајфон 10“, паметни телефон будућности! „Ајфон 10“, паметни телефон будућности!

20.57 – Cena futurističke „desetke“ kretaće se od 999 dolara, moći će da se naruči, a isporuka će početi 3. novembra.

20.44 – Baterija novog „Eplovog“ ponosa traje dva sata duže nego kod „ajfona 7“, a puni se bežično „Er pauer“ (Air Power) sistemom, po potrebi, istovremeno sa „epl vočom“ i slušalicama. 

20.25 – „Ajfon 10“ je zaključan dok ga vlasnik ne pogleda - Face ID vas prepoznaje zahvaljujući bioničkom čipu koji koristi program prepoznavanja lica. U odnosu na otisak prsta, ovaj sistem je bezbedniji jer je verovatnoća da neko ima isto lice kao vlasnik jedan prema milion. „Desetka“ uvodi takozvane animodžije – animirane emodžije koji se mogu kontrolisati izrazom lica. 

20.16 – Na telefonu sledeće decenije, pametnom telefonu budućnosti timovi u „Eplu“ radili su godinama. Rezultat je „Eplov“ kec iz rukava „ajfon 10“ (iPhone X). Ovaj model biće dostupan u beloj i srebrnosivoj nijansi i može se pohvaliti sa 600 milijardi operacija u sekundi. Nema dugme Home, korisnik samo dodirne ekran i telefon se „budi“. Povlačenje prsta nagore po ekranu u bilo kom momentu vrati će korisnika na početnu stranu.  

19.55 – Na redu je „ajfon“! Nova generacija „ajfona“ – „ajfon 8“ i „ajfon 8 plus“. Telefoni će biti dostupni u tri boje crnoj, srebrnosivoj i zlatnoj. Otporni na vodu i prašinu. Staklena pozadina umesto aluminijumske kod „sedmica“, zadnja kamera sa 12 megapiksela, to jest kamera sa dualnim sočivom i 12 megapiksela samo su neke od osobina novih modela. Displej 4,7 inča kod „osmice“ i 5,5 inča kod modela „8 plus“. Kapacitet 64 ili 256 gigabajta. Cena: od 699 dolara naviše (799 za verziju „8 plus“). 

19.40 – Da bi korisnici uživali u filmovima, sportskim događajima, programu, video-klipovima inženjeri američke kompanije pripremili su „Epl televiziju“ koja se oslanja na 4K tehnologiju, ali sa HDR kvalitetom slike.   

19.19 – „Epl voč“ najprodavaniji sat na planeti, čak ispred „roleksa“, prvi je uređaj koji će biti predstavljen. Sat „epl voč“ serije tri je neverovatan: radi nezavisno od telefona, čak 40 miliona pesama staje na njega i prvi put je telefon u satu tj. na zglobu, naravno, ukoliko to korisnik želi! I siri je tu. Obe opcije sa ugrađenim telefonom ili bez njega u prodavnice stiže 22. septembra, a koštaće od 399 dolara (Cell verzija sa telefonom), odnosno od 329 dolara.  

19.02 – Tim Kuk na početku predstavljanja noviteta u „Eplu“, izvršni direktor kompanije Tim Kuk poželeo je posetiocima dobrodošlicu u Teatar „Stiv Džobs“ koji se nalazi u okviru Epl parka i istakao da je Džobs zaslužio i dobio zdanje kao što je to u kojem se nalaze.   

Nekoliko dana pred lansiranje novih uređaja, „Epl“ je pretrpeo jedno od najvećih curenja u istoriji u kojem su otkriveni nazivi uređaja i cene. Uprkos tome interesovanje za novitete koji su predstavljeni u Kupertinu ipak nije opalo.

Informacije koje se nalaze u novoj verziji softvera „iosa 11“ ukazale su na to da će kompanija predstaviti tri glavna proizvoda „ajfon 10“ (bilo je nedoumica da li će se zvati „ajfon Iks“ ili „ajfon 10“), „ajfon 8“ i „ajfon 8 plus“.

Bila su očekivana i poboljšanja „epl voča“, a spekulisalo se i o novim tehnologijama  „Eplovih“ gedžeta i kada su u pitanju kamere i ekrani telefona.

U američkom tehnološkom gigantu pritisak je dodatno bio veći zbog desetogodišnjice predstavljanja prvog „ajfona“.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво