Pogledaj svoj mobilni, treneru

To što niste našli kartu za košarkašku utakmicu ili što ne volite gužvu ne treba da vam bude prepreka da navijate, pa čak i da dobacujete treneru kog igrača da zameni. Sve to je moguće zahvaljujući jednoj aplikaciji za mobilni telefon, ali potrebno je i da vi malo pomognete i glasate da se ona pojavi na samitu u Barseloni. Rok je nedelja.

Bučni navijači sa kauča nerviraju one koji bi da utakmicu gledaju u kakvoj takvoj tišini. Naročito, žene. Zato su programeri napravili aplikaciju koja bi mogla donekle da ih utiša.

Kauč kouč je aplikacija namenjena košarkaškim navijačima. Zamisao je da se oni zabave dobro u toku utakmice“, kaže Nenad Nikolin jedan od autora aplikacije Kauč kouč (Couch Coach).

Istina je da oni koji ne navijaju, nemaju baš razumevanja za psovke i gađanje televizora dok traje utakmica. Taj ritual vikanja ko i šta treba da uradi na terenu navijač sada može i praktično da primeni. Aplikacija mu omogućava da ono što želi i poruči treneru - da igrač uđe u igru ili izađe, kada je vreme za tajm aut ili čak da „lajkuje“ akciju sudije.

„Mi svi koji gledamo košarku volimo da se malo pravimo pametni, koji igrač treba da uđe, koji treba da izađe, ovo je sada prilika da se malo i zabavimo. Ako pogodim, dobija neke poene. Ako je mnogo ljudi želelo da jedan igrač uđe, a on nije, to može da bude korisna informacija takođe“, tvrdi Ivan Šerić, programer aplikacije.

I to u realnom vremenu dok traje bilo koja utakmica ABA lige. Opcija koja će uskoro biti dostupna je i uživo sufliranje treneru.

„Malo je verovatno da će trener imati u jednoj ruci mobilni i pratiti kog igrača publika želi, ali to nije isključeno ako imate prekide, tajm aut, to su momenti kada čak i oni mogu da pogledaju na telefonu to“, smatra Nikolin.

Ali sada je trenerima sa kauča, važno da oni pobede na velikom evropskom konkursu koji je organizovao španski mobilni operator „Telefonika“. Jedino su start-ap preduzeće sa ovih prostora koje je ušlo u finale velikog takmičenja.

„Dovoljno je da bilo ko ode na sajt 'Telefonike', da odabere aplikaciju Kauč kouč i da jednostavno glasa“, objašnjava Nenad Nikolin.

Ako odu u Barselonu i pobede, to bi bila pobeda i ljubitelje košarke.

„To bi bila jedna dobra referenca, da odemo do Evrolige, što bi bilo super da bude na aplikaciji Srbije, prvo Evrope, a onda i sveta, da dođemo do NBA“, nada se Šerić.

Od velikih snova dele ih samo glasovi. Jedan „klik“. A kratak je i rok za glasače - do petnaestog januara.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво