Читај ми!

Berlin „prvi“ video „galaksi nout 3“ i „pametni sat“

Tanji, lakši, brži telefon sa većim ekranom i baterijom koja duže traje. To je ukratko „galaksi nout 3“, novi ponos kompanije „Samsung“. U Berlinu predstavljeni i prvi pametni sat, čudo zvano „galaksi gir“, kao i tablet „galaksi nout 10.1. 2014 edišn“. Sva tri proizvoda biće u prodaji od 25. septembra.

„Samsung“ je večeras u Berlinu predstavio dugo očekivani telefon-tablet „galaksi nout 3“ (Galaxy Note 3), kao i pametni sat „galaksi gir“ (Galaxy Gear). Tek treći po, moglo bi se reći senzacionalnosti na događaju bio je tablet „galaksi nout 10.1. 2014 edišn“ (Galaxy Note 10.1 2014 Edition).

Tanji, lakši, brži telefon sa većim ekranom i baterijom koja duže traje. To je „galaksi nout 3“ ukratko.

Kao su predstavnici kompanije „Samsung“ precizirali, debljina uređaja je 8,3 milimetra, težak je 168 grama, ima ekran od 5,7 inča, kameru od 13 megapiksela i tri gigabajta ram memorije, opremljen je S penom i sposoban za obavljanje više funkcija istovremeno (multitasking).

Budućim vlasnicima biće na raspolaganju u tri verzije crnoj, beloj i roze.

U berlinskom Tempodromu, u kojem je bilo 2.500 novinara i prijatelja kompanije, zatim je predstavljen i „sat kakav svet još video nije“.

Sa kamerom od 1,9 megapiksela, zvučnikom i dva mikrofona, „galaksi gir“ je mnogo više od običnog sata.

Lagani uređaj modernog dizajna namenjen je nošenju na ručnom zglobu. Od nerđajućeg čelika je i biće dostupan u šest boja.

Može se koristiti za telefoniranje kao i običan telefon, a zahvaljujući kameri snima video-materijal rezolucije 720 piksela, ali samo ukoliko je povezan sa nekim od „samsung galaksi“ uređaja: „nout 2“, „nout 3“, „nout 10“, „galaxy S3“ i „S4“.

Kapacitet mu je četiri gigabajta, a cena 300 dolara.

Tablet „galaksi nout 10.1“, izdanje za 2014, originalan je pristup pronalaženju ravnoteže između produktivnosti, moćnih opcija za kreiranje i korišćenje sadržaja koji nudi jedan prenosivi tablet uređaj.

Opremljen WQXGA Super clear LCD tehnologijom (sa rezolucijom od 2560x1600) u neverovatnom ekranu od 10 inča, procesorom sa osam jezgara od 1,9 gigaherca (za verziju samo za 3G/WiFi) i tri gigabajta RAM-a, „galaksi nout 10.1 2014“ donosi vrhunsku produktivnost dok istovremeno ostaje izrazito tanak i lagan.

Sva tri proizvoda biće u prodaji od 25. septembra.