Читај ми!

„Jahu“ ispred „Gugla“ po broju poseta!

Aplauz za Marisu Mejer, novu izvršnu direktorku u „Jahuu“! Njena multinacionalna internet korporacija iz Sanivelija, posle više od dve godine, preuzela je „tron“ od „Gugla“ (makar na mesec dana) po pitanju internet saobraćaja.

Prvi put od maja 2011. godine, „Jahu“ (Yahoo) je pobedio „Gugl“ (Google) u internet saobraćaju!

Naime, sajtovi u vlasništvu „Jahua“ registrovali su u julu mesecu u SAD 196,6 miliona jedinstvenih poseta u odnosu na „Guglovih“ 192,3 miliona, izvestio je comScore.

To je, u odnosu na isti mesec 2012, skok od 20 odsto u broju jedinstvenih poseta za „Jahu“.

Pritom, u ove brojeve nije uračunata „Jahuova“ poslednja akvizicija „Tamblr“ (Tumblr), čijih 38,3 miliona poseta su obračunati posebno, ističe „Marketing lend“.

Mnogi će ovo shvatiti kao prvu veliku potvrdu uspešne prve godine Marise Majer (bivše „Guglove“ inženjerke, dizajnerke i menadžerke) na poziciji izvršne direktorke multinacionalne internet korporacije iz Sanivelija, smatra Si-En-En mani.

„Sada, pre nego što počnete da prodajete svoje 'Gugl' akcije, treba da znate da ovo ne znači da se odnos snaga totalno promenio u korist 'Jahua'“, napisao je Skot Badmen, autor bloga na Tek nau (Tech Now!) portalu.

„Najvažnije je koliko novca 'Gugl' obezbeđuje i zarađuje i to je ono što privlači investitore. I to je ono gde 'Jahu' značajno zaostaje i gde mora da se popravi i to nema veze sa brojem poseta.“

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво