Čitaj mi!

Severna Koreja ima i svoj smartfon?

Bilo da je u pitanju marketinški potez ili ne, Severna Koreja je objavila da ima i svoj smartrfon – "Arirang", nazvan po narodnoj pesmi. Mnogi sumnjaju da je reč o kineskom aparatu. Kim Džong Un je nakon obilaska fabrike pohvalio „mnogo piksela“ koje ima ugrađena kamera.

Zemlja koja ima svoju mobilnu mrežu od 2008. godine, ali koju koriste samo odabrani i pod strogim nadzorom, objavila je kako je proizvela svoj prvi pametni telefon.

Uređaj je nazvan "Arirang", prema popularnoj narodnoj pesmi, a pogon je obišao i veliki vođa Kim Džong Un.

Nakon što se nedavno otkrilo kako Severna Koreja ima svoj tablet, državna propaganda je napravila iskorak i u područje mobilnih telefona.

Vođa je navodno pohvalio „mnogo piksela“ koje ima ugrađena kamera, i savetovao radnicima u fabrikama da „proizvedu uređaj u oblicima i bojama kakve korisnici vole“.

Stručnjaci su odmah procenili kako je "Arirang" zapravo proizveden u Kini, i dostavljen u fabriku pre predsednikovog obilaska i puštanja na tržište.

Specifikacija aparata nije dostupna, a prema slikama koje su na raspolaganju može se zaključiti da radi na nekoj od verzija Androida.

broj komentara 4 pošalji komentar
(utorak, 20. avg 2013, 15:20) - anonymous [neregistrovani]

ame

..a u pozadini se na monitoru vidi znak DELL. Koreanci koriste opremu njihovih najvecih neprijatelja

(utorak, 20. avg 2013, 13:29) - Dejan [neregistrovani]

BB

Procitao sam masu komentara gde se provlaci teza da su da su zatucani,da jedu travu,koru od drveta itd itd...A onda se okrenem oko sebe i vidim da im mi nismo ni do kolena.
Dok oni prave telefo,nuklearke itd. mi ni sporet da napravimo.

(utorak, 20. avg 2013, 12:25) - anonymous [neregistrovani]

Polakilosirce

Koja propaganda, kao kod nas sa partizanskim filmovima pre.
Narod nema sta da jede a ovaj debeljuco se secka sa mobilnim. Umesto da naradu obezbedi barem tri obroka dnevno on sve pare utrosi u naoruzanje, cista bolest.

(utorak, 20. avg 2013, 11:22) - anonymous [neregistrovani]

nisu valjda

Ako su mu podmetnuli kineski aparat i ako to Kim provali, ima da strelja celu fabriku :(

div id="adoceanrsvdcfhklggd">