Čitaj mi!

„Pametni sat“ stiže 4. septembra!

Uređaj "Galaxy Gear" ili pametni sat koji će dozvoljavati da se sa njega vrše telefonski pozivi, šalju imejlovi i surfuje internetom, biće predstavljen 4. septembra u Berlinu, poručuju iz kompanije „Samsung“ .

Kompanija „Samsung“ predstaviće 4. septembra u Berlinu svoj novi proizvod, pametni sat pod nazivom "Galaxy Gear".

Gigant iz Južne Koreje najavljuje da će njihov novi proizvod „promeniti način na koji doživljavamo ne samo ručne satove, već i sve ostale prenosive uređaje“.

To će biti još jedno odmeravanje snaga, na sasvim novoj teritoriji, sa kompanijom „Epl“, koja je ranije najavila da na njihovom pametnom satu radi više od 100 inženjera, piše Dejli telegraf.

Zanimljivo je da je kompanija „Soni“ već predstavila sličan uređaj, ali iz „Samsunga“ najavljuju da će "Galaxy Gear" znatno proširiti opcije ručnih satova.

To podrazumeva omogućeno telefoniranje preko tog uređaja, surfovanje internetom, pristup elektronskoj pošti, i to sve na malenom displeju posebno izrađenom u dimenzijama ručnih satova.

Mišljenja IT analitičara još uvek se razlikuju kada je reč o tržišnim potencijalima pametnih satova.

Kris Džouns predviđa da će tokom naredne godine prodaja ovih uređaja doživeti neverovatan porast, sa potencijalnih pet miliona prodatih primeraka širom sveta.

Prema njegovom mišljenju, ovo je najvažniji proizvod u oblasti potrošačke elektronike još od „ajpeda“.

Kao najvažnije prednosti pametnih satova, Džouns navodi njihovu upotrebu u oblasti zdravlja.

S druge strane, analitičari kompanije "IDC" navode kako, bar na tržištu SAD, još uvek ne postoji veliko interesovanje za ove satove, a da će primat držati „Gugl“ naočare i slični proizvodi.

broj komentara 4 pošalji komentar
(subota, 17. avg 2013, 16:43) - anonymous [neregistrovani]

Smesno

Takav sat mi ni ne treba i sat mi oupste ne treba, imam vec Sony Xperia. Dovoljno.

(subota, 17. avg 2013, 15:44) - anonymous [neregistrovani]

Gluposti

Svet je pretrpan ovakvim glupostima. Neće biti prođe za ovakav proizvod, jer svi već imaju i sat, i telefon i Internet. Google naoče će tek malo bolje da prođu više zbog cene (danas je oko 1500 dolara, a biće oko 299 dolara, odnosno evra u EVropi), a manje zbog potrebe.

(subota, 17. avg 2013, 12:43) - anonymous [neregistrovani]

100 godina

Ako tada i postoji svet uopste!

(subota, 17. avg 2013, 11:05) - anonymous [neregistrovani]

MORNAR

Covek pre 127 godina namestio jedan obicni automobil. a danas imamo sve kao u filmu 007 sta ce i kako ce izgledati svet za 100godina tamo neke 2113godine?


div id="adoceanrsvdcfhklggd">