Читај ми!

Novi „ajpedovi“ do kraja godine

Američka kompanije „Epl“ najaviće u oktobru novu generaciju „ajpeda“, kao i „ajped mini“ sa Retina ekranom. Osim toga, i nove verzije „ajfona 5“ biće najverovatnije predstavljene 10. septembra.

Poslednja tri meseca ove godine biće važan period za „Epl“, a američka kompanija planira da izbaci novi „ajped“ i „ajped mini“, kako bi obezbedila svoju dominaciju na tržištu tableta.

Kako navodi agencija Blumberg, novi uređaji će biti zvanično biti predstavljeni na ceremoniji u poslednjem kvartalu 2013. godine, a o njima, po svoj prilici, neće biti ni reči na predstojećoj ceremoniji izbacivanja „ajfona 5S“ (iPhone 5S) i „5C(iPhone 5C) 10. septembra.

Što se novog „ajpeda“ tiče, dijagonala ekrana ostaće 24,6 centimetara, a pretrpeće pretežno estetske i praktične promene, odnosno biće tanji i lakši u odnosu na aktuelni model, a uglovi će biti zaobljeni.

Sa druge strane, sledeća generacija „ajped mini“ takođe će imati zaobljene uglove, ali će, pored estetske promene, dobiti i novi ekran, prenosi Volstrit džurnal.

Zbog velike konkurencije i borbe sa tabletima manjih ekrana visoke rezolucije, „Epl“ je odlučio da ugradi, takozvani, Retina ekran, koji će drastično poboljšati rezoluciju.

Ipak, novi ekran, koji će najverovatnije zadržati istu dužinu dijagonale od 20 centimetara, donosi i jednu boljku - znatno veću potrošnju energije, što će sigurno uticati na trajanje baterije.

Ostaje da se vidi da li će „Epl“ odgovor na ovo naći u debljim baterijama, koje bi onda uticale na debljinu i težinu „ajped mini 2“.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво