Čitaj mi!

Novi „ajpedovi“ do kraja godine

Američka kompanije „Epl“ najaviće u oktobru novu generaciju „ajpeda“, kao i „ajped mini“ sa Retina ekranom. Osim toga, i nove verzije „ajfona 5“ biće najverovatnije predstavljene 10. septembra.

Poslednja tri meseca ove godine biće važan period za „Epl“, a američka kompanija planira da izbaci novi „ajped“ i „ajped mini“, kako bi obezbedila svoju dominaciju na tržištu tableta.

Kako navodi agencija Blumberg, novi uređaji će biti zvanično biti predstavljeni na ceremoniji u poslednjem kvartalu 2013. godine, a o njima, po svoj prilici, neće biti ni reči na predstojećoj ceremoniji izbacivanja „ajfona 5S“ (iPhone 5S) i „5C(iPhone 5C) 10. septembra.

Što se novog „ajpeda“ tiče, dijagonala ekrana ostaće 24,6 centimetara, a pretrpeće pretežno estetske i praktične promene, odnosno biće tanji i lakši u odnosu na aktuelni model, a uglovi će biti zaobljeni.

Sa druge strane, sledeća generacija „ajped mini“ takođe će imati zaobljene uglove, ali će, pored estetske promene, dobiti i novi ekran, prenosi Volstrit džurnal.

Zbog velike konkurencije i borbe sa tabletima manjih ekrana visoke rezolucije, „Epl“ je odlučio da ugradi, takozvani, Retina ekran, koji će drastično poboljšati rezoluciju.

Ipak, novi ekran, koji će najverovatnije zadržati istu dužinu dijagonale od 20 centimetara, donosi i jednu boljku - znatno veću potrošnju energije, što će sigurno uticati na trajanje baterije.

Ostaje da se vidi da li će „Epl“ odgovor na ovo naći u debljim baterijama, koje bi onda uticale na debljinu i težinu „ajped mini 2“.

broj komentara 1 pošalji komentar
(četvrtak, 15. avg 2013, 11:10) - anonymous [neregistrovani]

Samsung

Ja licno vise volim samsungove proizvode. Impresioniran sam njihovim kvalitetom i cenom.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">