Читај ми!

Predstavljen „fijat 500L living“!

U Kragujevcu i u Milanu predstavljen novi model „fijat 500L living“ sa pet i sedam sedišta. Lansiranje celokupne linije 500, „Fijat“ je započeo u pogonima u Kragujevcu na današnji dan pre sedam godina.

Kompanija „Fijat automobili Srbija“ (FAS) predstavila je istovremeno u Kragujevcu i u Milanu, novi model „fijat 500L living“ (FIAT 500L Living) sa pet i sedam sedišta.

Generalni direktor FAS Antonio Ćezare Ferara rekao je da se sa tom verzijom povećava porodica modela „fijat 500L“ i dodao da je ove godine proizvedeno sedam različitih verzija tog automobila. On je rekao da je od prošlog jula do danas proizvedeno više od 80.000 vozila.

„Iskreno se nadamo da ćemo u budućnosti imati i automobil za rusko tržište, ukoliko srpski i ruski zvaničnici uspeju da postignu dogovor oko izvoza ovog automobila u Rusiju“, istakao je Ferara.

„Fijat 500L living“, dugačak 4,35 metara, sa pet sedišta i dizel motorom prodavaće se po ceni od 13.650 evra.

Ambasador Italije u Srbiji Đuzepe Manco rekao je da model „fijat 500L“ nije samo primer italijanskog kvaliteta u prošlosti i sadašnjosti, već i oličenje uspešne saradnje Italije i Srbije.

Broj 500 označava i broj italijanskih kompanija koje posluju u Srbiji. Sa „Fijatom“ one čine Italiju glavnim partnerom i najvećim stranim investitorom u Srbiji, rekao je Manco.

One su spremne da se pridruže Srbiji na putu ka priključenju EU, dodao je Manco. Ova fabrika predstavlja najbolji signal Evropi i EU da Italija zaista želi da Srbija postane deo Evrope, rekao je Manco.

Komercijalni direktor FAS Džeri Klark naveo je da „fijat 500L“, a tržištu Evrope ima udeo od 17 odsto u svojoj kategoriji, ističući da je taj automobil u maju bio lider u monovolumen segmentu.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво