Читај ми!

Zlatna „igračka“ za najbržeg čoveka

Pošto je inače navikao da osvaja zlato, japanska kompanija „Nisan“ odlučila je da najbržem čoveku na planeti pokloni sportski primerak modela "GT-R" u, naravno, zlatnoj boji. Ono što ovaj primerak čini drugačijim od svih ostalih jeste što je u njegovom dizajnu učestvovao i sam Bolt.

Šestostruki olimpijski šampion Usain Bolt dobio je od kompanije „Nisan" primerak sportskog modela "GT-R", specijalno dizajniranog za najbržeg čoveka na svetu. Boja jednostavno nije mogla biti druga nego ona koju ljudi vide na medaljama oko vrata Jamajčanina.

Bolt je inače brend ambasador „Nisana" još od aprila 2012. godine, a od oktobra iste godine počeo je sa tom japanskom kompanijom da sarađuje na izradi modela "GT-R".

Jamajčanin je svoj doprinos u izradi modela dao na polju felni, belog enterijera i audio sistema. Stručnjaci iz „Nisana" nisu dirali motor.

A i što bi kada se ispod haube nalazi V6 agregat sa 3,8 litara zapremine i 550 konjskih snaga, a od 0 do 100 ubrzava za 2,7 sekundi. 

Prvi primerak prodat je za 187.000 dolara na dobrotvornoj aukciji čija su sredstva otišla za obrazovanje siromašne dece na Jamajci.

„Nisan" je posle prodaje prvog primerka odlučio da zaokruži saradnju sa Boltom sa poklanjanjem istog primerka, sa posebnom izmenom - registracijom na kojoj piše „gospodin Bolt".

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се