Čitaj mi!

Kako da zaradite na „Jutjubu“? Lako!

Imate računar i sigurno slušate muziku na „Jutjubu“. Videli ste da je mnoge od pesama koje volite slušalo na milione ljudi, a verovatno i načuli da se uz pomoć „Jutjuba“ može i zaraditi.

Padanje na nos, ubacivanje bombona u gazirano piće, smejanje beba samo su neki od amaterskih snimaka koji se na internetu rado gledaju. Nekad i više puta zaredom.

I pored stotina hiljada pregleda moguće je da vlasnici klipa ništa nisu zaradili, a mogli su. Trebalo je samo da prijave Jutjubu da dozvoljavaju reklamu.

Oni koji jesu, dobro su zaradili. Možda i vi možete da budete među njima čak iako niste muzička zvezda.

„Najgledanija je zabava. Međutim, postoje takozvane niše. Dakle - praktični saveti. Da li je to kozmetika, da li je to način kako da vežete kravatu, da li je to način kako da popravite automobil, kako da uradite nešto na mobilnom telefonu, kratki saveti te forme, fenomenalno prolaze“, ističe marketing analitičar Srđan Erceg.

Računica je jednostavna - ukoliko neko pogleda reklamu pre vašeg klipa, zarađujete šezdeset odsto od sume koju je uzeo Jutjub. Ako ga pogleda neko iz Sjedinjenih Država ili drugih bogatijih zemalja, možete zaraditi do tri dolara po kliku.

„Neki su uspeli da postanu i milioneri tako što su na Jutjubu uradili pravu stvar u pravo vreme, ali tu vam već treba malo sreće. Ono što je sigurno jeste - ako možete da nađete nešto što je zabavno, na primer, sadržaj za decu. Deca su najverniji korisnici Jutjuba“, navodi Erceg.

Ukupno - 105 miliona puta. Toliko iznosi gledanost drugog najpopularnijeg Jutjub kanala u Srbiji. Iza njega stoji kompozitor, grafički dizajner i otac malog Maksima koji je junak u više klipova, na više jezika, čak i na kineskom.

Nažalost, ni izbliza nije milioner jer je Jutjub reklama u Srbiji veoma jeftina. Takođe, kada je registrovao svoj nalog, obavezao se da će naplata ići preko nemačke firme jer je Srbija bila van Jutjubovog platežnog polja. Ipak, tvrdi da se ovaj posao isplati.

„Zarada, nećete verovati, raste svaki mesec. Znači, za 20 odsto. Drugari su mi rekli, blago tebi, ti dok spavaš zarađuješ“, kaže Nikola Tomić.

One koji bi da rade sa Jutjubom savetuje da nipošto ne snimaju nasilje jer to jednostavno ne prolazi. Dužina klipa je veoma važna.

„Pažnja pada posle tri minuta. Bukvalno, do tri minuta šta se ispriča, ispriča se. Moje iskustvo je takvo i pouka za ljude koji požele da se bave ovim poslom je da krenu da prave nešto interesanto, nešto zanimljivo, ali prvobitno na engleskom“, objašnjava Nikola.

Oni kojima je Jutjub nezanimljiv kao izvor zarade, a imaju foto-aparat, svoje fotografije mogu prodavati i za pet evra po preuzimanju na brojnim specijalizovanim sajtovima, ali to je već druga priča.

A, ako se i dalje pitate čiji je kanal najgledaniji u Srbiji, odgovor je - Cece Ražnatović.

broj komentara 13 pošalji komentar
(subota, 17. apr 2021, 00:02) - Nedeljko [neregistrovani]

Odgovor

Jel moze da podelimo?

(subota, 17. apr 2021, 00:01) - anonymous [neregistrovani]

Nedeljko

Bolje nemoj

(nedelja, 30. nov 2014, 19:23) - Milan [neregistrovani]

youtube

Pozdrav. Da li se mogu postavljati snimci iz igrica, ili je i to povreda autorskih prava?

(subota, 01. nov 2014, 16:39) - Aleksandar [neregistrovani]

Koga zanima evo saveta!

Za pocetak cista je formalnost promeniti drzavu na svom kanalu, stavite nemacka USA Britanija sta god, tada se omogucava unovcenje ili monetizacija kako god, kada to odradite idete u podesavanja kanala i ukljucite monetizaciju, zatim idete na red HOW I WILL GET PAID ili tako nesto i preko tog linka pravite za pocetak vas ADSENSE nalog, to vam dodje kao banka prakticno gde ce vam se beleziti pregledi i klikovi na reklame. Kada napravite nalog ali zapamtite preko tog linka HOW I WILL GET PAID zavrsili ste posao, nakon prvih 10e zarade salje vam se PIN kod na adresu u srbiji da potvrdite da ste to vi, nakon toga unostite opciju za isplatu banka cek ili sta god je moguce u Srbiji. I zapamtite dve bitne stvari u startu nema novca zapravo dosta malo, klonite se muzike utakmica i ostalih "popularnih" stvari jer ce vam nalog biti obrisan kao i adsense, i NIKAKO ne klikcite sami sebi na reklame!!! Ako nekog nesto jos dodatno zanima moze slobodno da me doda na ovaj profil i da postavi pitanje

https://www.facebook.com/profile.php?id=1536554034&fref=ts

Pozdrav

(subota, 01. nov 2014, 15:25) - choks [neregistrovani]

pomoc

ciao kako i gde bi ja mogao da napravim profil ja sam vec prijaven na you tube

(subota, 01. nov 2014, 14:08) - anonymous [neregistrovani]

erg

kako da prijavim reklamu na jutjubu

(subota, 01. nov 2014, 13:39) - http://youtu.be/LiKgMo7WDxw [neregistrovani]

Kako da zaradite na YUTUBE-u


Npr. objavite video urađen u "Blenderu" ili nešto kao "uradi sam".

(subota, 01. nov 2014, 12:58) - anonymous [neregistrovani]

Da li ste promenili zemlju odakle poticete?

Dakle postoji opcija promene zemlje, ako je Srbija onda ne moze.
Da li to znaci ako se prijavis i stavis ime drzave Nemacke na primer, dobices pare na racun iz Srbije ili mora neko ko zivi u Nemackoj da ti te pare prima?

(subota, 01. nov 2014, 12:08) - anonymous [neregistrovani]

marko

Korisnik sam youtube-a i monetizacije, lepo zaradjujem, ali sta je fora, fora je zaraditi na SVOM RADU, autorska prava su zauzela ogromno mesto na youtube u... Ne pokusavajte zaradjivati od necega sto nije vase!
Ja licno se bavim gamingom i gameplay om igrica.

(subota, 01. nov 2014, 12:04) - anonymous [neregistrovani]

Re:nemoguce zaraditi

imam isti problem