Срби имају дуже... јахте

Уз причу о првом „чеду“ компаније "Philip Zepter Yachts" које се гради у Краљевици, хрватски „Јутарњи лист“ је објавио и да су у „рату јахтама на Јадрану“ за 33 метра и 27 милиона евра српски таjкуни победили хрватске.

На глобалном нивоу, опште је познато ко је „адмирал" међу тајкунима - Роман Абрамович (170 m, и још је преправљају). Не баш у стопу следе га „капетани" Лери Елисон (138 m) и Пол Ален (126 m).

Шеика Мохамеда бин Рашида ал-Мактума (162 метра), владара Дубаија и остале азијске султане и принчеве не рачунамо. Њихова „краљевска величина" јахти се подразумева.

На Јадрану, димензије су скромније, пропорционалне земљама из којих долазе богати „скипери". Али, борба за примат води се са ништа мање жара. Напротив!

Захваљујући хрватском Јутарњем листу сазнали смо да су у „рату јахтама на Јадрану" за 33 метра и 27 милиона евра српски таjкуни „добили" хрватске! Највише заслуга припада „краљу шећера" Миодрагу Костићу Колету чије мегалуксузно пловило ћете најлакше уочити јер је најдуже - 48 метара.

Хрватски тајкуни

Пет највећих хрватских јахти - укупна дужина 172 метра, укупна вредност 60 милиона евра: 

Српски тајкуни (плус Синиша Михајловић, фудбалски тренер)

Пет највећих српских јахти - укупна дужина 185 метара, укупна вредност 63,5 милиона евра:

Нови сектор „краља лонаца"  

Што се луксузне 50-метарске мегајахте „JoyMe" тиче, прве из серије која се за "Philip Zepter Yachts", нову компанију српског милијардера Милана Јанковића, гради у хрватској Краљевици, она је коначно угледала светлост дана - премештена је с дока под шатором, где је била скривена од очију знатижељника и конкуренције, на отворени део бродоградилишта.

Одликују је храбра и до сада невиђена решења сплитског архитекте Срђана Ђаковића, цена јој је 30 милиона евра, а већ је пронађен и купац са Далеког истока. О томе у наредном тексту. Ускоро!

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи