Читај ми!

Мушкарац тражи одштету за претрпљени бол од 2,3 милиона долара од девојке која га је одбила

Господин Кавшиган поднео је суду у Сингапуру две тужбе против Норе Тан Шу Меи јер су, како тврди, њени поступци нанели штету „његовој репутацији“ и проузоковали душевни бол праћен депресијом која је из корена променила његов живот.

Кавшиган је једну тужбу против госпође Норе Тан Шу Меи поднео Прекршајном суду у Сингапуру са одштетним захтевом у износу од 17.000 долара, због наводног кршења споразума о побољшању њиховог односа.

Други је поднет Вишем суду са захтевом одштете од 2,3 милиона долара, због емоционалне трауме коју је наводно претрпео пошто је сазнао да га она сматра само за пријатеља.

Тужба поднета Прекршајном суду је поништена, а заменик председника суда је ову тужбу оценио као злоупотребу суда и додао да суд неће бити саучесник у Кавшигановом „покушају да примора госпођицу Тан на везу са њим“.

Позадина односа

Господин Кавшиган је први пут упознао Нору Тан на друштвеним мрежама 2016. године. Постали су пријатељи, али су проблеми почели да се јављају крајем 2020. године, када је дошло до „неспоразума у погледу тога како виде своју везу“, како стоји у судским списима у које је ЦАН имала увид.

Она је њега сматрала за пријатеља, али је он њу доживљавао као најблискију особу. Пошто је дошло до вербалних неспоразума Нора Тан је затражила да прореде своје дружење.
Кавшиган је то доживео као „корак уназад у њиховој вези“ и није желео да прихвати њен захтев. На крају јој је запретио тужбом.

Саветовање код терапеута

Неколико недеља после свађе, Нору Тан је позвала жена која се представила као Кавшиганов терапеут и замолила је да се придружи консултацијама са њим.

Мислећи да ће то помоћи Кавшигану да се помири са реалношћу, редовно је присуствовала разговорима са терапеутом скоро годину и по дана, али је на крају одустала јер је сматрала да су „бесмислене и узалудне“, а и сама више није могла да се носи са његовим „неразумним захтевима“.

Тужба и контратужба

На крају је у пролеће 2022. године Нора Тан пријавила Кавшигана за узнемиравање, на шта је он запретио контратужбом. У мају је престала да комуницира са њим пошто више није могла да се носи са његовим неразумним захтевима и неспособношћу да уважава њене личне границе.

Када је Кавшиган поднео тужбу, Танова је поднела хитан захтев за забрану приласка и поднела одбрану и противтужбу Вишем суду. Навела је да је била жртва узнемиравања и да јој је он слао претеће поруке.

Према адвокатима Норе Тан, суд је наложио г. Кавшигану да плати судске трошкове. А претрес пред Вишим судом заказан је за фебруар.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
3° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво