Због љубави Тамон из Тајланда ће постати Тамара

Епилог виртуелног познанства, које је прерасло у љубав преко Фејсбука, после седам година, јесте брак између Стефана из Маренова код Варварина и Тамон, учитељице из Тајланда. Њихов први сусрет, у реалном свету, био је у августу прошле године. После месец дана упловили су у брачне воде.

Први пут у животу Тамон је обула чизме у шумадијском селу Мареново, десетак хиљада километара удаљеном од Банг Понга у коме је рођена и где је вечито лето.

„Волим зиму овде у Маренову, људи су добри према мени. Рекла сам: Боже, први пут видим снег, надам се да ће поново пасти. Све је за мене овде ново, али лепо“, каже Тамон Џисанонг.

Зима је само део онога на шта се привикава у Србији од када је дошла. Различита култура, језик, вера.

„Дочек Божића и све то за њу је било нешто невероватно. Баш је све различито, али ми се разумемо“, објашњава Стефан Милетић.

Разумевање постоји и у породици, а и у комшилуку, који је био мало скептичан.

Овде мештани нису веровали да ће се то догодити, да дође из Тајланда у Србију, да напусти тако егзотично место, међутим, љубав је победила, додаје Стефан.

„Све шта он воли увек подржавам. Како се снашла за сада! Па супер, супер, мало труда мора да буде, али супер се сналази у свему“, објашњава Стефанова мајка Јасмина.

"Ето сад још ово зимско време, не идемо никуда, код куће смо, она учи српски. Кажем забавно је, причамо, разговарамо. Лепо нам је", додаје Стефанов отац Живота.

„Добар дан, лаку ноћ, хвала пуно пуно, купус, краставац, ораси. Си ју туморов. – Дивимо се. Не дивимо се, видимо се. – Видимо се сутра“, на српском разговарају Тамон и Стефан.

А колико већ сутра, након крштења и венчања у православној цркви, Тамон ће постати Тамара.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 26. мај 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије