Читај ми!

Експлодирао акваријум у Берлину, излетело милион литара воде и 1.500 риба

Акваријум у Берлину, који је био дом за око 1.500 егзотичних риба, експлодирао је и, на главни пут у прометном округу Мите, избацио око милион литара воде и крхотина, саопштила је тамошња служба за хитне случајеве.

Око 100 припадника разних служби пожурило је на лице места, рекреативни комплекс у коме се налазе хотел „Радисон блу“, музеј, продавнице и ресторани, као и, како кажу у „Аквадому“, највећи самостојећи цилиндрични акваријум на свету.

„Поред невероватне штете у морским животињама, две особе су повређене од крхотина стакла“, објавила је берлинска полиција на Твитеру.

Портпарол берлинске ватрогасне бригаде рекао је да хитне службе нису могле да приступе приземљу зграде због рушевина. Додао је да су на лице места послати пси трагачи и спасиоци.

Према речима представника полиције, још није јасно шта је изазвало пуцање акваријума. Ни ватрогасци ни полиција нису коментарисали судбину која је задесила рибе и друге животиње које су биле у акваријуму.

Надлежни су замолили око 350 људи који су боравили у хотелу да спакују своје ствари и напусте зграду, рекао је портпарол ватрогасне службе.

Такође, за људе који напуштају хотел послати су аутобуси јер je температурa у Берлину билa око седам степени испод нуле.

Службе хитне помоћи затвориле су главни пут поред комплекса који води од Александерплаца ка Бранденбуршкој капији због велике количине воде која је излила из зграде.

Према наводима медија, материјална штета је огромна и тренутно је тешко рећи колико износи. Само изградња акваријума коштала је 12,8 милиона евра. 

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
24° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије