Читај ми!

Полиција упала у галерију да спасе онесвешћену... скулптуру

Лондонски полицајци упали су у уметничку галерију како би помогли онесвешћеној жени. Испоставило се да су спасавали скулптуру!

Скулптура под називом „Кристина“ изазвала је приличну пометњу у лондонској уметничкој галерији једне вечери у новембру.

Направљено од самолепљиве траке за паковање и пенастог материјала, дело приказује сестру власника галерије онесвешћену над тањиром супе, наводе у галерији „Лаз емпоријум“, у Сохоу.

"Полиција је развалила врата галерије након што је видела, како су мислили, жену у несвести која се свалила преко стола у закључаној галерији“, наводи се у саопштењу те галерије.

Полиција је саопштила да је примила позив у вези са „забринутошћу за добробит особе у затвореном пословном простору“, а они „имају дужност да реагују када постоји забринутост за нечију добробит“.

Међутим, када су ушли унутра, открили су да је жена заправо уметничка инсталација, коју је наручио власник галерије Стив Лазаридес, наводи галерија.

У тренутку када је полиција ушла, како је објаснио Лазаридес, Хана Блекмор, која је запослена у галерији, само што је закључала уметнички простор и попела се на спрат да себи скува чај.

„Сишла је и видела врата која висе са шарки и два збуњена полицајца“, рекао је власник, који је и бивши агент чувеног уметника графита Бенксија.

Уметност треба да изазове реакцију 

Према речима Хане Блекмор, у октобру, док је скулптура била изложена на Лондонском сајму, неко је позвао Хитну помоћ.

„Уметничко дело треба да провоцира и то се овде дефинитивно постиже“, приметила је Блекморова.

У галерији се наводи да је скулптура, рад америчког уметника Марка Џенкинса Лазаридес, „дело о којем ће се причати које ће моћи да се смести за било који трпезаријски сто“.

Иако скулптура тренутно није на продају, Артнет њуз наводи да ће, ако се то икада промени, уметничко дело коштати око 22.000 долара.

Они који желе да виде „Кристину“ могу то да учине у галерији „Лаз емпоријум“ до 24. децембра.   

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 16. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара