Читај ми!

Бенксијев мурал у Украјини остао нетакнут након покушаја крађе

Група људи покушала је да украде – исече део фасаде на којој је био један од мурала које је у Украјини насликао улични уметник Бенкси. Ухваћени су на делу.

Лопови су успели да одсеку део дасака и гипса на којима је била насликана жена са гас-маском у кућном огртачу и држи апарат за гашење пожара.

Гувернер Кијевске области рекао је да је група примећена на лицу места у граду Хостомел, у близини украјинске престонице, и да је мурал пронађен.

„Ово су приче о подршци и солидарности целог цивилизованог света са Украјином. Учинићемо све да сачувамо ова дела уличне уметности као симбол наше победе“, написао је Олексиј Кулеба на Телеграму и додао да је мурал сада под заштитом полиције.

Бенкси, чија се дела продају за милионе евра, потврдио је да је прошлог месеца насликао седам мурала у Украјини на местима која су била тешко погођена борбама.

Један од мурала приказује гимнастичарку која изводи стој на рукама на гомили рушевина. Други приказује старца како се купа.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво