Читај ми!

Зашто су ухапшени римски лажни гладијатори и центуриони

Три мушкарца су, испред Колосеума у Риму, ухапшена због сумње да су обучени као гладијатори и центуриони - тражили новац од туриста за селфије.

Римска полиција објавила је да је током августа и септембра примила „одређени број притужби страних туриста, од којих је изнуђивано и до 500 евра". „Начин дејствовања ових превараната увек је био исти", навели су у полицији.

Мушкарци обучени у гладијаторе или центурионе наводно би позивали жртве, а то су били туристи - да с њима направе селфи испред Колосеума, а затим им тражили новац. Понекад су до новца долазили чак и „претњама па и силом".

Од једног италијанског туристе тражили су 40 евра. Када је рекао да нема новац, двојица осумњичених су га опколили, претили да ће га пребити и, наводно, успели да изнуде 150 евра.

И један туриста из Ирске одбио је да плати за селфи, рекавши да нема новца. Међутим, убрзо су га одвели до оближњег банкомата где је подигао 200 евра и предао „гладијаторима", којима ни то није било довољно, па су му на истин начин затражили још 50 евра.

Уз помоћ римског јавног тужиоца, полиција је идентификовала тројицу мушкараца; двојици је одређен кућни притвор, а једном затворски. Истрага је још у прелиминарној фази.

Римски лажни гладијатори већ дуже представљају проблем многим туристима који се фотографишу са њима несвесни да ће „имати проблема".

У јануару су двојица Римљана кажњена са 13.500 евра, када су ухваћени како туристима наплаћују фотографију, а костими су им одузети.

Румунска ТВ екипа, која је снимала „центурионе" код Колосеума, 2015. године је опљачкана када су одбили да им плате. Такође, један од лажних центуриона подигао је део свог костима и „правио непристојне гестове према екипи", преноси Си-Ен-Ен.  

понедељак, 23. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи