Читај ми!

Миланска улица Виа Монтенаполеоне „најскупља“ у Европи, њујоршка Пета авенија - у свету

Упркос томе што је већ годинама на Топ 10 листи најскупљих улица на свету, ово је први пут да је Виа Монтенаполеоне која се налази у центру Милана, на првом месту ове листе, када су у питању улице у Европи, претекавши тако Њу Бонд стрит у Лондону као и авенију Шанзелизе у Паризу.

Листу сваке године саставља америчка агенција "Cushman & Wakefield" под називом "Main street across the world" узимајући у обзир 92 града и цену изнајмљивања станова у најкомерцијалнијим улицама које су уједно и најлуксузније.

Виа Монтенаполеоне је доживела пораст цена захваљујући повратку туриста у Милано који бележе нивое из 2019. године, дакле пре пандемије. Забележен је и раст интересовања познатих луксузних фирми да уложе у отварање нових продавница у тој улици.

На светском нивоу Виа Монтенаполеоне је трећа на листи и бележи цену изнајмљивања простора од 14.547 евра за квадратни метар (колико плаћају познати брендови).

На другом месту је Цим Шаи Цуи у Хонг Конгу са ценом од 15.134 евра по квадратном метру, док је на првом месту Пета авенија у Њујорку са ценом од 21.076 евра за квадратни метар.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво