Читај ми!

Нови дом за Падингтон плишане меде донете краљици Елизабети

Плишани медведић Падингтон није само филмски хит. Постао је симбол љубави најмлађих за краљицу Елизабету Другу. Краљица-пратиља Камила нашла је нови дом за хиљаде Падингтон плишаних меда, које су грађани остављали у знак сећања на покојну Елизабету Другу.

Пре нешто више од два месеца простор испред и око Вестминстерске опатије – Парламентарни трг – био је центар света, јер се управо ту одигравала сахрана краљице Елизабете Друге.

Истовремено, милиони Британаца, али и туриста, који су долазили из свих делова света, остављали су у парковима и дуж ограда краљевских резиденција цвеће, поруке, али и плишане медведиће Падингтоне.

Наследница и снаја краљице Елизабете Друге, краљица-пратиља Камила, решила је да медведиће, којих има на хиљаде, врати онима, којима су најпотребнији.

Падингтон на путу до најмлађих

Медведићи су професионално очишћени. Кренули су на путовање од куће Кларенс, где краљевски пар живи, преко Трафалгар сквера све до оних најмлађих.

Сама краљица-пратиља Камила уручила их је током пикника са Падингтон медведићима деци у источном Лондону, који је пословично симбол како имиграната, тако и британског отпора нацизму.

Уз њу су били и глумци из филмске серије о Падингтон медведићу Мадлин Харис и Хју Бонавил, који играју чланове породице Браун са којом популарни плишани меда живи.

„То је дивна иницијатива. Ова налепница све говори: 'Овај посебни плишани меда остављен је у краљевској резиденцији у знак сећања на њено краљевско величанство краљицу Елизабету Другу у септембру 2022. године. На полеђини пише: 'Молим вас, водите рачуна о овом медведићу!' уз потпис њеног величанства краљице-пратиље.' Деца, која су данас добила медведиће, можда неће одмах схватити њихов значај, али имати их у креветићу у годинама пред нама, биће нешто сасвим посебно“, оцењује глумац Хју Бонавил, публици познат и као лорд Грантам у серији Даунтонска опатија.

Деца су уживала у причама и сендвичима са мармеладом попут оног кога је краљица Елизабета Друга извадила из ташне и показала филмском медведићу Падингтону у скечу, који је обележио прославу њеног Платинастог јубилеја само неколико месеци пре смрти.

„Ко може да заборави скеч у којем је њено покојно краљевско величанство учествовала са толиком радошћу? Идеја да се скечом споје та два симбола доброте, у случају покојне краљице, осећаја за дужност током више од седамдесет година, и медведића, који свима пружа пријатељску руку. Предивно је то што је скеч прерастао у симбол у време њене смрти“, подсећа Бонавил.

Добротворно друштво „Барнардос“, чији је краљица Камила покровитељ већ шест година, разделиће медведиће деци широм Британије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво