Читај ми!

Овде тајни агенти могу да статирају у кукурузу - лавиринт посвећен Бонду

Пољопривредно добро недалеко од Чикага може се похвалити лавиринтом у пољу кукуруза, највећим на свету, посвећеног 60. годишњици најпознатијег измишљеног агента тајне службе, агента 007.

Како објашњава сувласник „Ричардсон адвенчрс“ фарме, Џорџ Ричардсон, они сваке године лавиринт на својим пољима кукуруза посвећују различитим личностима и темама.

„Ове године обележавамо 60 година Џејмса Бонда, што је за нас веома забавна тема“, наглашава Ричардсон.

Замршени лавиринт се простире на површини од преко 11 хектара, са пролазима дугим 16 километара у Спринг Гроуву, Илиноис, северно од Чикага.

Лик Џејмса Бонда, или агента 007, први је створио писац Ијан Флеминг 1953. године.

Први филм о Бонду, Са Шоном Конеријем у главној улози, Доктор Но, објављен је 1962. године.

До данас је снимљено укупно 25 филмова који су донели зараду од преко седам милијарди долара, што их сврстава међу првих пет филмских серијала са највећом зарадом.

Ричардсон објашњава да је лавиринт направљен коришћењем трактора за садњу кукуруза опремљених џи-пи-есом и високотехнолошком опремом.

Дакле, док трактор иде кроз поље, семе кукуруза се испушта тачно на месту које прати нацрт лавиринта до најситнијих детаља.

„То је прилично захтеван процес, али, знате, веома је забаван“, каже Ричардсон. „Велико је задовољство кад видите резултат, заиста је невероватно“.

Уколико лаваиринт не буде довољно примамљив за обожаваоце агента 007, Ричардсон каже да ће на отварању бити изложен и модел аутомобила „Астон Мартин“ из 2002. године који је возио Пирс Броснан у филму Умри други дан.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се