Читај ми!

Снајка из Индије освојила Пријепоље, а деца само вичу: „Рижа, рижа!“

На недавно одржаној манифестацији „Лимски дарови у Пријепољу", за најбољу пријепољску снају проглашена је Мими Симовић, која је, вођена срцем, у град на Лиму стигла пре осам година, из Индије.

Иако је титула најбоље пријепољске снаје изненадила Мими, њену свекрву није. „Заслужује наравно, заслужује, вредна је, економична, све хоће да ради, ево и дрва је сложила, фризер ми је, нисам отишла код фризера како је она дошла", рекла је свекрва Финка Симовић.

Што је најважније, додаје Финка, брижна је мајка Василу и Роси, али и пуна љубави према комшијској деци.

„Много је занимљива, она нам ту храни децу, спрема им ту њихову храну с њених крајева, значи деца сад само - рижа, рижа, навикла се деца на рижу", каже комшија Бобан Спајић. 

„И мој комшија је много добар, што ако ја не знам све хоће да помогну, сви хоће да покажу шта год и зато је много, много дивно овде, много добри људи. А посебно је једино... муж је посебан, моја љубав", каже Тханмила Мими Симовић.

Усвајајући српске, чува и обичаје свог краја, уз велику подршку супруга с којим се упознала у Катару, а због кога је и католичку веру заменила православном.

„Ми смо били у Индији и када су мог мужа видели, каже моја мама, тата - ја сад могу умрем, нема ништа секирам", додаје Мими.

„Ишли вођени срцем и она и ја, и тако је најбоље, пратити срце и испало је све на крају одлично. Немамо значи никаквих проблема, нема проблема што су њени далеко, данас је то другачије, има и видео-позив и све", рекао је супруг Слободан Симовић.

Први већи изазов пред њима је кажу Василов полазак у школу, јер Мими још није добро савладала језик, а недавно је отворила и салон за негу тела, што говори да будућност виде у Пријепољу, премда су обоје радили широм света.  

среда, 01. мај 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво