Читај ми!

Живот на океану – паметне еколошке куће - махуне

Живот на води још је привлачнији захваљујући идејном решењу компаније "Ocean Builders", која је представила куће - махуне, еколошке капсуле дизајниране за живот на океану. Направљене су од еколошких материјала са применом најновијих одрживих зелених технологија.

Понуда кућа - махуна има три архитектонска решења, а дизајнирао их је холандски архитекта Коен Олтиус. SeaPod направљен је за живот на води и има за циљ да реши недостатак простора за на популарним дестинацијама. GreenPod осмишљена је за живот на копну, EcoPod је еколошки прихватљива опција.

„Сваког дана хиљаде људи широм света путује ка 15 највећих метропола који се налазе у близини обале, а тај тренд ће наставити да расте“, истакао је извршни директор компаније "Ocean Builders".

Свака од луксузних кућица, има око 80 квадратних метара стамбеног простора, а смештена је на три метра изнад воде.

Унутрашњост кућица подељена је на три нивоа са панорамским прозорима и терасом са погледом на океан.

Кућице називају и паметним капсулама, које имају специјални софтвер, који станарима даје могућност да контролишу осветљење, притисак воде, температуру.

Свака капсула има и паметни прстен који се даје власнику, а даје могућност да се једноставним махањем руке откључају врата, укључи музика...

Дронови се користе за испоруку хране и лекова. Постоји и чамац за одношење смећа и чишћење подручја.