Читај ми!

После пола века оригинални Прислијев накит понуђен на аукцији

У Калифорнији је недавно представљена колекција накита који је припадао краљу рокенрола, Елвису Прислију, а коју је он поклонио свом менаџеру, пуковнику Тому Паркеру. Та колекција је затим нестала, а после пола века предмете је сакупила Прислијева супруга, Присила.

Захваљујући аукцијској кући ГВС Аукшнс у Западном Холивуду изложено је 200 предмета који су припадали Елвису Прислију. Међу њима су златно прстење опточено драгуљима, дугмад за манжетне, сатови и ланци.

Присила Присли, Елвисова супрука, каже да је он стално куповао или наручивао ствари за Тома Паркера, али да на крају више нису знали шта да му купе јер је све имао.

„Ова колекција је била у поседу супруге Тома Паркера, Лоани. Када је преминула један човек је узео те предмете и скривао их више деценија. Ми смо их нашли. Срећна сам што је сада све овде изложено“, каже Присила Присли, супруга Елвиса Прислија.

Иако се Присила Присли заштитнички односи према колекицији, она не поседује ниједан предмет. Ипак, дизајнирала је неке од њих који ће се наћи на аукцији, креирала је лого „Водити рачуна о послу“, што је било име ритам групе која је пратила Прислија на наступима.

„Ова колекција буди сећања, то је сигурно. Елвис је волео накит, то је познато, али прстење и други предмети заиста доносе радост. Ту је упаљач који ја обожавам, добро га се сећам. Великог дела ове колекције се веома добро сећам“, додаје Присила.

„Очекујемо да ће неки од предмета бити продати за десет хиљада долара, други за пола милиона, трећи за милион. Мислим да ће гитара на којој је свирао током специјалног телевизијског повратничког шоу програма бити продата за више од милион долара“, очекује Бригите Крузе, директорка аукцијске куће ГВС Аукшнс.

Оно што ову збирку чини посебном јесте то да су сви предмети оригинали пошто су се у прошлости продавали предмети на аукцијама који нису припадали Елвису Прислију. Аукција је заказана за крај августа.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво