Читај ми!

Лов на „скривено“ морско благо подводним дроновима

Беспилотна летелица „SeaSearcher“ спремна је да истражује по дну океана и мора. Потрага за потопљеним благом обично почиње истраживањима песка у потрази за златом и сребром.

Компанија „SeaSearcher" конструисала је дрон који ће истраживати морско дно и тражити „скривено" благо по дну.

Дрон може да открије и селектује различите типове метала на дубинама до 10 метара и аутоматски преноси три- де дигиталну маспу локације.

„Одобрена ми је дозвола за истраживање шпанских олупина дуж обала Флориде. Ти бродови су пристајали у Хавани, били су натоварени златом из Новог света, па су пловидбу настављали преко океана. Неке од њих потопиле су олује, па су на дну океана. Проблем у истраживању настао је због недостатка опреме. Дрон ће открити то силно злато и сребро које се налази на дну океана", истакао је директор Компаније „Seafarer", Кајли Кенеди.

„Seafarer" има три чамца са искусним члановима посаде и малим чамцем за сидрење. У тиму су три археолога, сви са преко 30 година искуства у раду.

Подводни дрон интегрише фотографије тла и разликовање метала на једном уређају. Сензори уређаја шаљу податке на контролну плочу које обрађује алгоритам.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво