Читај ми!

„Траже се раднице са великим грудима“ – оглас за посао изазвао бурне реакције на Новом Зеланду

Кафић на Новом Зеланду нашао се на мети критика након што је власник поставио оглас да тражи раднике. Главни критеријум – велике груди.

Оглас закачен на прозор кафића „Стамперс“ у малом граду Хокитика брзо се проширио друштвеним мрежама.

„Потребни радници. Пријавити се унутра. Морате да имате велике груди, сјајан осмех и леп став. Мушкарци такође могу да се пријаве“, гласи оглас.

На друштвеним мрежама оглас је наишао на подељене реакције, од оних који су га бранили тврдећи да је очигледно шаљив, док су други критиковали да је сексистички.

„Да је писало: Морате да имате велике груди, сјајан осмех и леп став. Жене такође могу да се пријаве, то би чак могло да прође као симпатично“, један је од коментара.

Оглас је чак стигао и до новозеландског министарства за економију, иновацију и рад из ког су за НЗ хералд истакли да је прекршен закон о људским правима из 1993. године који забрањује објављивање огласа за посао који има намеру да врши дискриминацију.

број коментара 8 Пошаљи коментар
(недеља, 07. авг 2022, 11:04) - anonymous [нерегистровани]

Kafic gdje se okupljaju muskarci

Njima je svejedno, a male a velike grudi, rađe muski, dlakavih grudi, barmen :)
A koja je zavidna na velike grudi neka sjedi s momkom u kuci.

(недеља, 07. авг 2022, 08:40) - anonymous [нерегистровани]

Naj

Najbolje bi bilo kada bi svi ljudi bili slični po izgledu . Onda bi bilo sve mirnije .

(недеља, 07. авг 2022, 00:04) - Švaler, internacionalac [нерегистровани]

Od 4 poznanice,

3 su hirurški smanjile grudi,zbog stalnih bolova u leđima!

(субота, 06. авг 2022, 19:06) - anonymous [нерегистровани]

Девојка са великим грудима

Као жена слободно могу рећи да, уколико бих имала свој кафић у ком се окупљају мушкарци, прва бих упослила жене са великим грудима. Ако у кафић долазе парови, одбила бих ту исту жену, јер би м растеривала госте, жене једноставло не би желеле ту седети са својим партнерима.
Тако да, велике груди вам могу бити и привилегија, и разлог за дискриминацију, и свесне смо тога, немам проблем са огласом, осим ако се иза њега не крије неки ужас. Можда је једноставно у питању паб...
Чак и стара песма пева о крчми у планини и и крчмарици Мари :)

(субота, 06. авг 2022, 00:54) - anonymous [нерегистровани]

Ne razumem

Kakva diskriminacija? Meni kao programeru traže da imam veliki koeficijent inteligencije. Svakom svoje. ;)

(петак, 05. авг 2022, 21:40) - Hof 9000 [нерегистровани]

Ti ces da mu kazes, sta sme a sta ne sme.

Ako ih zna ko zlu paru, treba da znaju svi. Kad ih vide na ulici, tri vaspitne i pravac kuci da se peru. Svako normalan vodi racuna o higijeni, ovi glume ludilo. A ovo za sudove, stavio bi ih u top. Da jednog vidim, tuko bi ga vola u kupusu. Jer to je svesno pokusaj trovanja gostiju, sta je onda sledece. I hvala mu sto je govorio istinu, zato ga cenim i postujem, neki bi ulepsavali, ko sto imaju obicaj, on ne, evo ti primer pa se ti ljuti do sutra.

(петак, 05. авг 2022, 18:09) - anonymous [нерегистровани]

Bossa nova

Blago tebi.
PS. Ne pisi Boga ti nista vise.

(петак, 05. авг 2022, 12:06) - anonymous [нерегистровани]

Nista cudno

Kao neko ko zivi na NZ ovakve stvari me ne iznenadjuju, sta vise ima toliko gorih i primitivnijih stvari koje mogu da privuku mnogo vise paznje nego ova glupost, da na primer ovde svi hodaju bosi, ulaze u javni wc bosi ili samo u carapam, setaju po trznom centru bosi, voze kola bosi, deca im idu u skolu bosi, zamislite samo zima 8C napolju, pljusti kisa i deca 6-10 godina u sorcu, majci i potpuno bosi idu u skoku. Zatim peru sudove tako sto zapuse odvod u sudoperi napune vodom sipaju deterdzent i provlace tanjire, escajg i case kroz tu istu vodu bez da posle isperu te sudove nego ih samo prebrisu, ne krpom nego majcom koju nose na sebi… Zatim, skoro niko ne pere zube bukvalno ide reklama na televiziji koju je platila drzava i to u udarnom terminu, da im objasni da je potrebno da peru zube! Zato svi sa 30 godina izgledaju kao da su jeli petarde, …itd. Mogao bih da napisem ne jednu nego 10 knjiga kako izgleda zivot na NZ…..