Читај ми!

Џиновска рупа дубока 200 метара изненада се отворила у Чилеу

Чилеанске власти испитују огромну рупу 25 метара пречника и 200 метара дубине, која се изненада преко викенда отворила у рударском подручју те земље.

Локални медији приказали су снимке из ваздуха рупе која се налази на поседу компаније „Лундин мајнинг“, око 665 километара северно од престонице Сантјаго.

Национална служба за геологију и рударство сазнала је за појаву рупе у суботу и одмах упутила стручњаке на лице места.

„Веома је дубока, око 200 метара. Нисмо утврдили шта је тачно на дну, али знамо да има доста воде“, каже директор службе Дејвид Монтенегро.

Читаво подручје је затворено, а у близини рупе се налази улаз ка руднику „Алкапароса“.

„Лундин мајнинг“ наводи да рупа не представља опасност по живот запослених и да не утиче на њихове активности, али да су простор око ње изоловали и јавили надлежним службама.

Из компаније кажу да се обавља техничка анализа како би се утврдио узрок.

„Најближи домови су око 600 метара удаљени, а прво насељено подручје на више од километар од зоне рупе“, навели су из компаније.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво