Читај ми!

Прслук са вентилатором за хлађење паса и маца

Како би помогла кућним љубимцима да преброде непријатне летње врћине, токијска компанија која се бави производњом одеће за труднице рекламира прслуке са уграђеним вентилатором који ће помоћи псима и мачкама да се расхладе.

Како би своје љубимце расхладили током великих врућина у Јапану, власници паса сада могу да купе носиве вентилаторе. Тешки само 80 грама вентилатори раде на батерије и причврћени су за животињу мрежастим прслуком, а уређај издувава хладан ваздух око њиховог тела.

Реи Узава, председница компаније која производи одећу за труднице „Слатка мама" (Sweet Mommy) каже да је на идеју дошла након што је видела колико је њеној чивави било тешко када су изашли у шетњу.

Токио је доживео најдужи топлотни талас од краја јуна, са температурама до 35 степени девет дана узастопно, након што је кишна сезона рано завршила.

„Ове године скоро да није било кишне сезоне, па су врели дани дошли рано“, наглашава Узава, која је у сарадњи са ветеринаром направила ове прслуке.

Мами Кумамото, која има минијатурну пудлицу по имену Пурин и теријера по имену Моко, наводи да је покушавала своје љубимце да расхлади пакетима сувог леда током шетњи. „Много је лакше шетати псе са овим вентилатором“, рекла је за Ројтерс.

Прслук „кул дог“ је погодан и за мачке, а изгледа да је направљен по узору на јакне за хлађење које су све популарније међу грађевинским и другим радницима у Јапану који много времена проводе напољу.

Не очекује се да ће потражња ускоро опасти јер су температуре поново порасле током викенда, због високог ваздушног притиска у већем делу Јапана. Иако се за четвртак и петак прогнозира нешто мање сурово време, очекује се да ће температуре поново порасти током викенда и да ће током већег дела следеће недеље бити око 30 степени.  

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво