Читај ми!

Утрчао у запаљену кућу и спасао петоро деце, разносач пица Ник Бостић проглашен херојем у САД

Не носе сви хероји огртаче, неки разносе пице... Николас Ник Бостић постао је херој у Индијани и широм САД након што је два пута утрчао у запаљену кућу и спасао петоро деце од пожара. Иако је свој херојски потез умало платио главом, Ник се опоравио и пре пар дана је пуштен из болнице, а преко онлајн кампање сакупљено је више од пола милиона долара за њега и породицу Барет која је изгубила кућу.

Пролазећи једном од улица Лафајета у Индијани, Ник је спазио кућу у пламену и повике у помоћ. Иако је пожар захватио велики део куће, то га није спречило да утрчи кроз улазна врата када је на степеницама угледао 18-годишњу Сиону Барет како са собом води две млађе сестре и једну пријатељицу.

Дошао је до њих, а онда их и извео напоље. У кући је и даље заробљена била најмлађа шестогодишња Кејлани.

Чувши њене повике, Ник, који каже да је био потпуно престрављен од пожара, скупио је храбрости и поново утрчао у кућу.

„Када сам видео колико има дима већ сам био на пола степеништа. Много сам се уплашио, али сам онда чио Кејлани. Повукао сам мајицу преко главе и наводио се њеним гласом. Пронашао сам је и подигао и однео уз степенице“, испричао је Ник за Фокс њуз.

Пошто због ватре није могао назад кроз улазна врата, искочио је кроз прозор са првог спрата са Кејлани у наручју и својим телом ублажио њен пад.

На снимку који је поделила полиција, након што је изнео Кејлани, Ник се срушио на земљу а прво питање било му је: „Је ли беба добро?“

Кејлани је прошла са неколико огреботина, али је Ник претрпео теже озледе и након указане прве помоћи хитно је превезен у болницу. Због великих количина дима који је удахнуо, неколико дана је провео у болници, али се срећом потпуно опоравио.

После изласка из болнице, Баретови су га дочекали, а отац девојчица Дејвид Барет, који је са супругом био у изласку током вечери кад је избио пожар, рекао је да је Ник званично постао члан породице.

Након херојског подвига, за само на сајту GoFundMe прикупљено је више од 500.000 долара донација за Никово лечење и помоћ Баретовима да надоместе штету.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара