Читај ми!

Политичка егзибиција индијског министра – од извора до болнице

Након што је главни министар индијске савезне државе Пенџаб, Багвант Ман, примљен у болницу у Делхију, снимак на којем пије воду из реке Кали Беин покренуо је спекулације о стомачној инфекцији.

На видео-снимку, који је објављен на званичном налогу на Твитеру Аам Аадми Партије (ААП) из Пенџаба, главни министар се може видети како узима чашу воде из реке и пије уз клицање својих присталица.

Зато је посета болници у Делхију изазвала сумњу јавности да се Багвант Ман отровао, међутим, челници ААП-а су негирали да је господин Ман имао било какву инфекцију. Кажу да је отишао у болницу на рутински преглед и отпуштен је после два дана.

Видео-снимак је настао седам дана раније када је познати еколог и посланик Савезног парламента Индије, Баба Балбир Синг Сечевал, позвао министра да учествује у обележавању 22. годишњице чишћења реке Кали Беин и понудио му да попије чашу воде из реке.

Главни министар Пенџаба је без оклевања попио воду која је иначе загађена канализационим отпадом из суседних градова и села. Неколико дана касније, примљен је у болницу у Делхију.

Уз видео-снимак објављен на Твитеру, одбор ААП-а је написао: „Министар Багвант Ман пије свету воду у Султанпур Лоди, земљи коју су додирнуле ноге гуру Нанак Сахиба. Члан Парламента Сант Сичевал преузео је задатак чишћења светог места“.

Иначе, Пенџаб је најавио покретање државне кампање за чишћење река и пречишћавање одвода. „Бхагвант Ман је такође пио воду из Беина и рекао да је благословен што је добио ову прилику“, додаје се у објави.

Хвалећи напоре које је Синг Сечевал уложио за чишћење Кали Беина, главни министар је рекао да је историјска иницијатива предузета пре око 22 године деловала као катализатор у чишћењу свете реке у којој се купао гуру Нанак Дев. Рекао је да такве напоре треба поновити на масовном нивоу како би се пренело наслеђе великих гуруа, наводи се у саопштењу за медије.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво