Читај ми!

Пола лиже, пола Леу даје – београдски сладолеџија мисли и на куце

Један београдски сладолеџија проширио је свој посао тако што је желео да, својим муштеријама, понуди производе и за њихове кућне љубимце.

Куца Лео ове тропске дане преживљава захваљујући сладоледу. И није једина, десетак љубимаца свакога дана свраћа у Веркову посластичарницу по своју куглу сладоледа.

„Ја сам међународни кинолошки судија још од студентских дана и идеја супруге и моја је била у ствари да волимо псе, да се ту скупљају власници и да се играмо са куцама. Апсолутно никакав комерцијални фазон није био у питању. Онда се појавио и овај центар за спасавање животиња за који ми одвајамо динар од сваке кугле“, каже сладолеџија Верољуб Шобић.

Осим што део зарађеног новца поклања за добробит животиња, овај хумани посластичар за њих припрема посебне врсте сладоледа.

„За њих правим сладолед на бази јогурта и шумске боровнице и оно што је специфично пошто је за псе, нема белог шећера, нема сахарозе, заслађујем са јако мало фруктозе. Неретко се дешава да се и власник одлучи да проба“, истиче Верољуб.

Верко је сладолеџија већ 31 годину. Исто толико осмишљава необичне укусе.

„Код мене не постоји обичан сладолед, сви су необични чак и они који изгледају обично. Ово је права занатска радња, ја искључиво користим сировине, а не репроматеријал. Тако да код мене је сасвим нормално да поједете сладолед од дрењине или диње цероваче или да буде неко домаће вино или ракија шљивовица, ајвар, качкаваљ. Све што пожелите“, истиче сладолеџија.

Његовим сладоледима, припремљеним на италијански начин, ману не налазе ни власници ни љубимци, а права добитна комбинација је када се заједно расхладе. Има сталне муштерије, па тако у шали каже да се власници без својих љубимаца ретко враћају.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво