Читај ми!

Руска салата на менију мадридског ресторана на самиту НАТО-а

Док су чекали долазак америчког председника Џоа Бајдена и других светских лидера на место одржавања самита НАТО-а, у добро обезбеђеном делу на периферији Мадрида, међународни посматрачи и новинари су остали збуњени када су на врху менија суседног ресторана пронашли „руску салату“.

Позната мешавина грашка, кромпира, шаргарепе и мајонеза, позната као руска салата, нашла се на првом месту у менију шпанских ресторана, и то баш уочи самита на којем се очекује да ће Русија бити означена као безбедносна претња у новом стратешком концепту алијансе због њене инвазије на Украјину.

„Руска салата на самиту НАТО-а? Мало сам изненађен тим избором јела", рекао је новинар Ињаки Лопез за шпански медиј Ла Секста.

Међутим, изгледа да упитно име овог специјалитета није омело присутне да уживају у њему, јер су наводно, салате распродате за неколико сати.
Више дипломатске обазривости је примњено на јеловник који се нашао пред гостујућим министрима одбране и спољних послова на банкету у барокној палати Санта Круз у централном Мадриду у уторак увече.

Хосе Андрес, шпански кувар који је представљен у Нетфликсовој серији Сто кувара, а који је био задужен за јеловник, додао је „кнедле од парадајза" и поново крстио као „украјинска салата", као што је учинио у својим ресторанима широм Шпаније.

недеља, 22. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи