Читај ми!

Момци који ће вас саслушати, упознајте „Блеја штанд“

Ових дана у граду може да вам се деси да шетате и да наиђете на три момка који седе и позивају вас да попричате са њима. Не нуде ништа, не траже ништа, не убеђују вас ни у шта – само хоће да вас слушају.

Студенти Ђорђе, Стефан и Илија направили су покретни „Блеја штанд . Људима, који су расположени за разговор, постављају 140 питања. Кажу да је било занимљивих и опуштених разговора, али и тужних прича.

„Пришао нам је човек за кога можемо да претпоставимо да је у 40-им годинама. Песник је по професији. Његова супруга није сматрала да је то добра професија. Оставила га је, што је он тешко поднео“, прича Ђорђе Регодић.

Студенти кажу и да не дају савете, али људи током разговора долазе до закључака.

„Не намећемо мишљење. Људи како пролазе кроз разговор, сами долазе до закључка. Средњошколци, на пример, који размишљају који ће факултет да упишу, кроз разговор о интересовањима, долазе до сазнања чиме желе да се баве", каже Стефан Добријевић.

Студент Илија Марковић наводи и да њихови родитељи сматрају да је идеја штанда добра због социјализације.

„Били смо у праву. Људи стварно имају потребу да причају. Само им треба дати платформу, прилику и три момка који ће да их слушају“, закључује студент Ђорђе Регодић.

Кроз покретни штанд „Блеја штанд“ у Београду је прошло око 400 људи. Ови студенти планирају и да обиђу друга места у Србији.

субота, 21. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи