Читај ми!

Шредер покраден у Бундестагу: Нестала три уметничка дела

Бивши немачки канцелар Герхард Шредер постао је мета крадљиваца уметничких дела. Нестале су три слике испред Шредерове канцеларије у Бундестагу, пишу немачки медији. Шредер поднео пријаву против непознатих особа. Тужилаштво у Берлину почелo истрагу.

Герхард Шредер, који је протеклих недеља био у центру пажње медија због рада за руске енeргетске компаније, сада је постао мета и лопова.

Из зграде немачког Бундестага, у којој има канцеларије, нестале су три уметничке слике из Шредеровог приватног власништва. Реч је о два рада немачког сликара и графичара Увера Бремера, као и једно дело неименованог кинеског уметника.

Уметничка дела красила су 16 година јавно доступни простор испред кабинета Шредера, пише магазин Штерн.

Бундестаг је потврдио нестанак слика, као и да је Шредер поднео кривичну пријаву против непознатих особа, али нису дали информације о вредности несталих уметничких дела.

Указују да су такве крађе неуобичајене у њиховим здањима.

"Случајеви у којима су уметничка дела отуђена у једном здању Бундестага до сада нису регистрована у полицији", наведено је из Бундестага.

Није први инцидент

Крађа није први инцидент у близини Шредерових канцеларија. Запослени су се, наиме, недавно жалили на стрес који доживљавају због новинара који су неколико пута ненајављено улазили у канцеларије, постављали питања и снимали.

Кабинет Шредера се налази у здању "Ото Весл", које је удаљено само пар стотине метара од Рајхстага.

Бундестаг је, иначе, протекле недеље донео одлуку о укидању одређених привилегија које је уживао Шредер као бивши канцелар.

Одбор за буџетска питања донео је одлуку да му укине дотације за кабинет.

Герхард Шредер је за особље у свом кабинету добијао годишње више од 400.000 евра.

четвртак, 19. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи