Читај ми!

Хаљина из „Чаробњака из Оза“ замало продата за 1,2 милиона долара

Једна од Доротиних хаљина из филма „Чаробњак из Оза“ требало је да буде продата на аукцији у Лос Анђелесу. Процена се кретала између 800.000 до 1,2 милиона долара. Судија је, међутим, забранио продају због тужбе наводне власнице хаљине.

Плаво-бела карирана хаљина, коју је носила глумица Џуди Гарланд у филму „Чаробњак из Оза“ 1939. године, требало је да буде део аукције холивудских сувенира у Лос Анђелесу, коју је на продају ставио Католички универзитет Америке.

Претпродајна процена кретала се између од 800.000 до 1,2 милиона долара.

Хаљина, за коју се деценијама сматрало да је изгубљена, пронађена је прошле године у кутији за ципеле на Католичком универзитету.

Амерички окружни судија Пол Гардеф, међутим, забранио је да се хаљина прода због тужбе најближе рођаке свештеника Гилберта Харткеа, коме је та хаљина поклоњена, преноси Гардијан.

Гилбер Хартке је преминуо 1986. године и мислило се да је хаљина, после његове смрти, изгубљена. Његова рођака сада тврди да хаљина припада њој.

Адвокати Католичког универзитета кажу да се Хартке као доминикански свештеник заклео да никада неће примати поклоне, те да се не може сматрати да је хаљина у било чијем власништву.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво