Када се родите на Дан младости и са сто година се осећате младо

Нишлијка Наталија Николић прославила је у дому за старе стоти рођендан – симболично на Дан младости. Њен рођендан постао је посебно значајан у периоду од 1957. до 1988, колико се дан рођења Јосипа Броза прослављао као Дан младости.

Уз букет у облику штафете, некадашњег симбола Дана младости, присећајући се Титотвог доласка у Ниш, Наталија Николић каже да је поносна на свој датум рођења.

„Кад је прошао кроз Ниш, а ми га чекамо код суда. И ја сам у први ред била. И нисам могла да се уздржим, него сам излетела на улицу па 'Живео!', а он, овако рукама. Није могло да ме задржи осећање“, присећа се бака Наталија сусрета са Титом.

„Било много важно. Наши у селу младићи излазили у једну шуму. Купе месо, пеку на ражањ. И тако се славио Дан младости“, додаје слављеница.

Корисницима дома за старе ова витална стогодишњакиња стално дели савете о животу, а најважнији је каже – без нервозе.

„Да будете смирени, да не будете нервозни и чувајте здравље. Како се чува здравље? Увек редовно оброк пратите. Воће сам јела од како процвета, такорећи“, саветује бака Наталија.

Иако је, каже, живот тежак, иако је остала без двоје деце, поносна је на своје унуке и праунуке, јер је каже породица најважнија.

„Ево ми као породица, то је у селу, ево да видим, син мали, ми смо породица били која никад се није свађала. Ако треба нешто да се договоримо, а ми са децом“, каже Наталија Николић.

Рођена 25. маја 1922. године, сто година касније и даље је млада, рекло би се не само због Дана младости.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се