Читај ми!

Матуранти плесом заокружили важно поглавље живота и послали важну поруку

Тачно у подне, хиљаде матураната из целе Европе плесало је традиционални кадрил, којим обележавају завршетак једног важног поглавља у животу. Матуранти су послали и снажну поруку, да желе мирну и креативну будућност. У Пироту је било посебно весело.

Око пет стотина пиротских матураната отплесало је на градском тргу свој матурски плес.

„Мислим да смо ово лепо одиграли и да је било битно за нас, зато што смо након две године ми прва генерација која игра овај плес", каже матуранткиња Даница Манић.

„Ово су све претходне четири године, које смо провели у школи, заједно са свим нашим другарима. Последњи плес, није последњи дан у школи, али јесте последњи плес. Тако, спремамо се за матурско вече и за матурски испит", рекао је матурант Вељко Ранчић.

„Ово је јако узбудљив дан за све нас. Мислим, да нико од нас, није имао нешто овако", истиче матуранткиња Вања Милошевић.

Већина њих на јесен одлази из Пирота, на факултете.

„Порука свима: Школујте се, уживајте наредних пар година, али вратите се у Пирот, да заједно развијамо град", изјавио је Владан Васић, градоначелник Пирота.

Матуранти су послали дивну слику разигране младости, а уједно и обележили један од најлепших и најбезбрижнијих периода у животу.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара