Читај ми!

Мистерија виле украјинског председника у Италији

Петнаест дневних соба плус шест спаваћих, велика егзотична башта и базен – тако италијански медији описују мистериозну вилу коју је председник Украјине Володимир Олександрович Зеленски купио пре неколико година у Форте деи Марми за скоро четири милиона евра, и у којој, како се верује, никада није боравио.

Италијански медији вилу називају мистериозном јер ових дана покушавају да сазнају да ли је украјински председник икада боравио у грађевини која му се приписује. Наиме, у Форте деи Марми, градићу који спада у луксузне локације у Тоскани, компанија у његовом власништву купила је ову вилу за 3,8 милиона евра.

Оснивач студија "Mansi&Associati" Отавио Франческо Манси изјавио је за италијански лист Либеро кводидијано да никада није имао прилике да упозна председника Зеленског, али да је упознао људе који раде за њега.

„Иван Баканов је данас један од главних саветника председника, задужен за безбедност. Ову вилу не користе ни председник ни његова фамилија већ је изнајмљују“, рекао је.

Године 2019. године сајт slidstvo.info пренео је да је некадашња ТВ звезда а данас председник Украјине „крио да поседује ову вилу“, а други извори извештавају да брачни пар Зеленски поседује још „студио Kвартал 95“, „Зелари фиш“, „Алдоранте лимитид“ на Kипру, „Филм херитиџ“ у Белизеу и „Сан Томазо“ у Италији.

Вила се налази у зони у којој су луксузне виле у власништву руских тајкуна који су тренутно стављени на црну листу која је објављена у Званичном листу Европске уније и која броји 680 богаташа којима су наметнуте међународне санкције.

Европска унија, како јављају италијански медији, усвојила је пакет санкција који укључује и богате банкаре и предузетнике из Русије чија је имовина „замрзнута“ а њима забрањено да пролазе кроз територију Европске уније.

Ипак, дугоочекивано лето на италијанској обали, укључујући и Сардинију и друга ексклузивна летовалишта, највероватније пада у воду, што не погађа само богате Русе већ и италијанску економију, јер више од двадесет година овде бораве богати Руси као и други грађани бивших совјетских република, који су познати и по огромним напојницама које остављају италијанском особљу, као и по шопингу који премашује и неколико десетина хиљада евра!

Становници места у коме се налази вила председника Украјине кажу да су га последњи пут видели пре две године, да је био врло дискретан те га многи нису ни примећивали. Други кажу да га никада нису видели и да је он ову вилу купио највероватније као инвестицију.

Неки опет тврде да су га видели како се сунча на плажи Алпемаре у Версилији. С друге стране, круже гласине да је вила издата за 12.000 евра месечно.

четвртак, 30. мај 2024.
17° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије