Читај ми!

Шта то заиста значи када сањате о послу

Многи од нас знају да снови понекад могу постати заиста чудни. Док сваке ноћи одлазимо на спавање у нади да ћемо се коначно одморити, ствари се не одвијају увек онако како желимо.

Уместо да утонете у дубок сан и пробудите се са новим погледом на живот, са блиставом кожом и изгледате отприлике 10 година млађе, имали сте најчуднији сан у свом животу - и сада сте једноставно збуњени. Можда сте се пробудили преиспитујући сву стварност какву познајете, дезоријентисани на неколико секунди, питајући се да ли је оно што сте управо сањали стварно или није.

Иако многи од нас мрзе тај осећај,  то само значи да је сан био изузетно живописан и да вероватно имате креативни ум.

Чак и ако сте се пробудили испитујући цео свој живот, можда ћете бити знатижељни о значају свог сна.

Док људи имају тенденцију да имају веома различита мишљења о анализи снова у вези са људским мозгом и психологијом, прилично је јасно да сањамо о стварима о којима знамо, посебно стварима о којима размишљамо или које смо недавно видели.

Сањати да сте на свом радном месту

Најчешћи сан оријентисан на каријеру је једноставно сањање о томе да сте на свом радном месту. Било да сте сањали да куцате на лаптопу за својим столом као и обично, да ћаскате са колегама поред апарата за воду или да слушате састанак, као део вашег дана, веома је уобичајено да се поново вратите на сценарио - пет дана у недељи.

У стварности, многи од нас проводе више времена на послу и са колегама него са најближим пријатељима, а понекад чак и са породицом. Наравно, сви желимо да имамо много узбудљивије снове - одлазак на подморничку експедицију у дубоком мору био би добродошао бег - али ако сањамо да би наш мозак обрађивао свакодневне информације, има смисла да наши умови гравитирају нашим пословима.

Стручњак за снове и ауторка Кели Саливан Волден, објаснила је да овакав ноћни сан значи да вам је посао „важан". Ова врста сна је „уобичајена за предузетнике" и може помоћи да „постанете бољи у свом послу", али такође може оставити осећај да вам је само потребан одмор. Ипак, овај сан вас наводи да „прођете кроз ситуације и добијете предност у томе како да будете бољи" када сте у канцеларији у стварном животу.

Ако је сан био позитиван и осећали сте се срећније него икад, то може значити да ваша подсвест покушава да вам каже да би прелазак на други посао могао бити оно што вам је тренутно потребно. На супротном крају спектра, негативан сан на другом радном месту може значити да се осећате веома везано за свој тренутни посао и да се бојите да ћете га изгубити.

Сањали сте да сте шеф

Класичан сан о томе да будете ауторитет - овакав сан је уобичајен. Ако је ваш ауторитарни сан био о томе да будете шеф компаније, онда то има дубоко значење везано за то како видите свој тренутни живот.

Иако можда мислите да сањање о томе да сте шеф значи да имате високо самопоштовање и самопоштовање када су у питању ваше способности на послу, то такође може значити да нисте задовољни својим тренутним животом или положајем.

У ствари, можда ћете се осећати као да сте прерасли своју улогу у свом послу и можда мислите да заслужујете унапређење након година напорног рада. Овакав сан се такође може односити на проблеме са новцем и осећање да желите корак више у животу.

Ако сањате  да сте шеф значи да се не осећате као шеф или ауторитет у свом тренутном животу - можда се осећате као да желите да више одговорности буде стављено на ваша рамена, и желите више моћи и гласа у великим одлукама у вашој компанији. 

Ако сте сањали да сте отпуштени, као и већина других ноћних мора, значај се придаје страху из стварног живота који имате у својој подсвести.

Баш као што сањање да сте сами може указивати на страх од напуштања, сањање да сте отпуштени може значити да се плашите да нисте довољно добри, да вас не виде као довољно способне, или сте једноставно забринути да не разочарате друге.

Овај сан такође може бити везан за нешто стварно што се тренутно дешава на вашем радном месту. Слично томе, ова ноћна мора може само значити да се плашите да немате довољно новца или да тренутно имате неку врсту финансијског стреса.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво