Читај ми!

Нови белгијски пасоши осликани ликовима из стрипова

Заменица премијера и министарка спољних послова Софи Вилмес је 27. јануара 2022. године представила нови белгијски пасош. Документ који је још безбеднији захваљујући новим техникама безбедности и персонализације. Нови пасош биће препознатљив и по оригиналном дизајну који одаје почаст једном од драгуља белгијске културе: хероинама и јунацима стрипова.

Од 7. фебруара 2022. године Белгија ће издавати пасоше са новим дизајном, осликане цртежима најпознатијих белгијских стрип јунака. То су Талични Том, Штрумпфови, Тин Тин и Марсупилами. Белгијанци су, иначе, поносни на стрипове и сматрају их националном уметношћу. 

Пасош ће имати све врсте безбедоносних одредби које важе за Белгију и Европску унију. Нови белгијски пасоши постаће најуникатнији на свету због дизајна који ће имати.

„Белгијски пасош је један од најбољих на свету, за нас је извор поноса, али и предмет жеље фалсификатора", истакла је шефица дипломатије Белгије, Софи Вилмес.

Нови белгијски пасош требало би да буде дупло безбеднији од постојећег, а имаће и 48 различитих сигурносних техника.

У свету се овај пасош налази на седмом месту глобалне скале, која има 199 места, као најпожељнији, јер даје могућност велике слободе кретања власнику пасоша.

Стари белгијски пасоши важиће до истека рока, а нови ће се вадити у локалним општинама по цени од 65 евра за одрасле и 35 евра за децу.  

четвртак, 09. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара