Читај ми!

У каквој су вези богови и повлачење „киткет“ чоколадица са тржишта у Индији

Асортиман „Хинду киткeт“ у Индији више неће бити доступан у рафовима због оптужби за непоштовање верских осећања.

Многи људи су изразили огорчење што се омоти за чоколадице на којима су ликови хиндуистичких богова могу бацити у канте, згужвати, или се по њима може газити.

Компанија „Нестле" је зато и повукла посебан асортиман својих слаткиша, након све бројнијих оптужби.

У питању је ограничена линија добро познате чоколадице лансирана као део глобалног асортимана „Киткет - направи паузу на путовању", где су на омотима мотиви карактеристични за локалне обичаје или уметност.

Али индијска верзија, која је дизајнирана да промовише занате индијске државе Одиша, изазвала је одбојност јавности, јер су на омотима биле приказане слике хиндуистичких божанстава Лорда Јаганата, Балабхадре и Мата Субхадре.

Многи су изразили огорчење зато што би омоти могли завршити у „канти за смеће, одводима, каналима" или згажени, што би било непоштовање богова и хиндуистичке вере.

„Желели смо да подстакнемо људе да више сазнају о уметности и занатима. Разумемо осетљивост оваквих потеза, и жалимо ако смо ненамерно повредили осећања људи", наводи се у саопштењу компаније „Нестле".

Прошле године компанија „Нестле" се извинила због паковања на којем је нетачно приказан национални парк Ламјао уз информицију да се налази у држави Мегалаја, а не Манипур, а притом је на омоту била и представљена црвена панда, врсту која уопште и не насељава поменути парк.

уторак, 16. април 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво