Читај ми!

Голд гондола на Златибору - злата је вредна

Само годину дана од почетка рада, златиборска Голд гондола, која спаја центар Златибора са Ски-центром Торник, највећи туристички подухват на тој планини, у потпуности је исплаћена. Гондолом се до сада превезло више од 250.000 посетилаца Златибора.

Гледајући познате пределе из удобне кабине, Златиборац Милојко Удовичић Шиш каже да је знао да ће бити овако лепо и корисно, и туристима и мештанима, још када се одазвао моби  на почетку изградње гондоле.

„Зато сам и долазио да мобим са воловима, био сам три дана... Изгледа много лепо, идеш ваздухом, малтене као у авиону, баш је лепо и занимљиво, једна добра, добра уживанција", испричао је Удовичић.

Изградња најдуже панорамске гондоле на свету коштала је 13 и по милиона евра; држава је издвојила милион, а Чајетинци се кредитно задужили за преосталих 12 и по, сигурни да гондолом отварају нову страницу туризма.

„У нашој студији оправданости план је био да за 10 година се исплати инвестиција, али ево ми смо у овој првој години рада успели да исплатимо комплет тај износ... Тако да је она оправдала своје постојање и нису то једини бенефити које је она локалној самоуправи донела што се тиче прихода у буџету, већ је и власницима земљишта, апартмана, повећала вредност своје имовине", каже председник општине Чајетина Милан Стаматовић.

У другој години пословања у  условима ограниченог капацитета због поштовања епидемијских мера сав приход биће усмерен на нове пројекте.

„Планирали смо набавку нових кабина које ће повећати укупан капацитет гондоле и смањити редове чекања, планирана је и изградња, односно наткривке на станици на Торнику, завршетак Управне зграде...", најављује из Голд гондоле, Владимир Јосиповић.

Поучени добрим искуством са Голд гондолом, Златиборци планирају да већ наредне године почну изградњу нове, одавдеод међустанице код Рибничког језера, али која ће ићи сад пут Чиготе, и њена траса ће бити дуга око четири километара.

среда, 08. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара