Читај ми!

Слободан Марин, Панчевац који је осветлио Нијагарине водопаде у бојама српске тробојке

Слободан Марин из Панчева, који три деценије живи и ради у Торонту, постао је познат прошле године када је за Дан државности Србије осветлио Нијагарине водопаде бојама српске тробојке. Намерава да ове године још лепше обележи 15. фебруар.

Слободан Марин, као врхунски мајстор за расвету, већ годинама дизајнира светла на Нијагариним водопадима и даје велики допринос да они изгледају још лепше. Овај посао му много значи, али најпоноснији је био прошле године када га је наша амбасада у Канади ангажовала да на тренутак водопаде претвори у српску тробојку.

„Сам тај процес програмирања светла захтева искуство и велики рад. Осећао сам се поносно и зато сам се на тај дан лепо обукао у бојама наше државе. Означити тај датум на Нијагариним водопадима који су светски познати је велика ствар и свакако много значи, посебно мени и због тога сам поносан и памтићу то до краја живота“, признаје Слободан.

Овај догађај је видео цео свет, а најпоноснија је свакако била мајка Радмила која је све то гледала код куће у Панчеву.

„Кад сам га видела, а он само што не полети из његовог студија. Толико је био срећан кад је пуштао химну. Огласили смо одмах да је то наш Бобан урадио и да се наша тробојка вије на Нијагари и веома смо поносни“, каже Радмила Марин.

Слободан има своју приватну фирму и професионално програмира и дизајнира расвету за филмску и музичку продукцију у Канади и Америци. Веома је успешан, а жеља му је да 15. фебруар ове године још лепше обележи, и да се на посебан начин прикаже и Никола Тесла чији се споменик налази поред Нијагариних водопада.

недеља, 22. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи