Читај ми!

Италијанска полиција једногласно одбила да носи ружичасте маске

Италијанска полиција је одбила да уз униформу носи ружичасте заштитне маске и одмах је настала полемика у јавности. Зар у данашње време, када је забрањено делити људе на полове, има уопште било какве везе које је боје маска? Има. И нема. Зависи на којој сте страни друштва које је подељено око свега, па и око тога да ли је заиста прикладно да полицајци носе ружичасте маске.

Kада су полицајцима у неколико италијанских градова, попут Венеције, Болоње, Варезеа, Павије, Сиракузе, додељење ружичасте ФФП2 маске, разбуктала се полемика у медијима и на друштвеним мрежама.

Независни синдикат Полиције САП, упутио је писмо шефу Полиције, Ламберту Ђанинију. Изјавили су да заиста није прикладно да се уз полицијску униформу носе розе маске, додавши да се не ради о сексизму већ о декору те да би исто реаговали и на љубичасте или зелене маске.

„Сматрамо да су прикладније црне, беле, тегет или плаве маске“, изјавили су синдакати у писму, додајући да су много више у складу са полицијском униформом.

Синдикат, такође, подвлачи да су правила везана за униформу јасно регулисана и да је потребно исказати поштовање према полицији као институцији.

Медији нису благонаклоно реаговали на одбијање полицајаца да носе розе маске оптужујући их, у складу са обавезном политичком корекношћу, да је то сексистички чин и значи да и даље важе застареле ствари попут: розе је за девојчице, а плаво је за дечаке.

„Уколико мушкарац у униформи носи розе, он није прави мушкарац, можда ће бити осумњичен да је геј и да му недостаје мушкости па на тај начин губи на поверењу и поштовању?“, питају се медији у Италији који, између осталог, инсистирају и на томе да се више не сме у имејловима користити Драги наши или Драге наше већ Драг* наш*, да се нико не осети запостављеним или искљученим.

И у Италији се инсистира на томе да се код занимања поштује родна равноправност и да буду у женском роду.  

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво