Читај ми!

Колико омиљено пиће открива ваш карактер – виски, пиво или вино

Према народном веровању, оно што пијете може да открије нешто о томе ко сте. Сматра се да су људи који пију виски самоуверени, а да они који пију пиво - знају како да се опусте. Да ли је нешто од овога истина? Може ли ваше пиће по избору рећи нешто о вашој личности?

Занимљиво је да недавна студија коју је водио психолог Питер К. Џонасон сугерише да, заиста, можемо извући неке закључке о личности, не само посматрајући шта људи пију, већ и где више воле да пију.

Љубитељи вискија су самоуверени и пуни самопоуздања, они који воле вино или јабуковачу су приступачни и друштвени, помало непослушни и скоро увек пију ван куће.

Конзументи пива умеју да се препусте задовољствима, једноставни су људи, на непријатне ствари гледају као на пролазност, наводи се у студији.

Научници из Аустралије открили су да постоји веза између омиљеног пића и карактера особе.

Студију је водио Петер К. Џонасон, а учествовало је 1.232 испитаника, од којих су половина били мушкарци, а половина жене.

Истраживачи су испитанике питали о омиљеном пићу, али и месту где воле да га попију.

Људи који су више волели да пију код куће, по истраживањима су тужнији и песимистичнији, од оних који излазе у кафиће, кафане и клубове.

Истраживачи тврде да су и они склонији депресији, и да им је испијање алкохола код куће помогло да се изборе са негативним осећањима.

Учесници који су се определили за жестока пића и наздрављали ван куће, отворенији су за забаву и дружење са пријатељима. Неки од анкетираних су истакли да не би могли да пију сами код куће.

Ипак, Џонасон и његов тим су закључили да судити о нечијем карактеру на основу омиљеног пића није довољно да би некога истински упознали.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво