Читај ми!

Кинескиња потрошила 165.000 долара да направи највећу колекцију снежних кугли на свету

Венди Суен, педесетогодишња жена из Кине, опседнута је снежним куглама. Освојила је и Гинисов рекорд за највећу колекцију предмета на свету.

Снежне кугле сакупља већ 20 година, а од 2005. године држи светски рекорд. Има 4.238 снежних кугли, на које је потрошила око 165.000 долара. Њена љубав према допадљивим предметима почела је када јој је њен супруг Рејмонд Чунг, купио прву снежну куглу.

„Била је то мачја снежна кугла са мишем унутра, али то је компјутерски миш од 24-каратног злата", рекла је колекционарка Венди Суен. Додала је да је љубитељ мачака, а да је њен муж рођен у години миша по кинеском хороскопу.

„На почетку нисам имала толико кугли, па сам се фокусирала на количину. Касније, када је моја колекција достигла број од 3.500 снежних кугли, понестало ми је простора у стану, па сакупљам само вредне и необичне кугле", истакла је Суен.

Све своје снежне кугле Суен чува у просторији од 20 квадратних метара у свом дому у Хонг Конгу.

У наменској соби је намештај направљен по мери, са ротирајућим витринама, где су кугле изложене по категоријама и темама.Ту су кугле са ликовима из Дизнијевих цртаних филмова, брендиране, са ликовима животиња, спортске кугле....

Најскупља снежна кугла је бренда Луи Витон, која се продаје по цени од 10.000 долара.
„Снежна кугла је симбол љубави, а ја се у потпуности слажем с тим", истакла је Венди Суен.

петак, 20. септембар 2024.
27° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи